Blikk: Kiss el akarta tussolni az ügyet

Kétszer is elájult a megerőszakolt nő a támadás során, később pedig idegcsillapítót adtak neki. Kiss megpróbálta rávenni társait, mondják azt: a nő önként közösült, de pénzt kért érte, amit nem kapott meg.

A harmadrendű vádlott, azaz Kiss László az 1961-es csoportos nemi erőszak tárgyalása idején felvetette az ötletet társainak, mondják azt, „Zsuzsanna” önként közösült, de kétszáz forintot kért érte – számolt be róla a Blikk. A bírósági ítélet szerint Kiss azt akarta volna elhitetni, hogy ezt a pénzt nem fizették ki, ezért tett feljelentést a nő. „Tény, hogy L. és V. vádlottak Kiss Lászlónak e javaslatát elvetették” – olvasható a dokumentumban, ami szerint Kisséknek volt lehetőségük az egyeztetésre. Mint megírtuk, korábban a Bors számolt be róla: a háromszáz oldalas perirat szerint Kissék megpróbálták lefizetni a nőt, száz forintot kínálva neki. Végül V. Lajos felvetésére L. László és Kiss is tagadott mindent.

Az iratok szerint hibázott a rendőrség, mert bár egymástól távol ültették le a gyanúsítottakat a kapitányságon, de nem vigyázott rájuk őr, volt lehetőségük egyeztetni.

Hornyák Viktor debreceni úszóedző a 24.hu-nak felvetette azt is: a megerőszakolt nő terhes lehetett és megpróbálhatta elvetetni a magzatot valamilyen házi módszerrel.

Vannak, akik Kisst védik

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya csütörtökön mondott le pozíciójáról. Távozik százhalombattai alpolgármesteri posztjáról is. Korábban egyébként Gyárfás Tamás kiállt mellette, szerinte Kiss bizonyíthatott tette után, és a Magyar Úszó Szövetség is arról határozott még, hogy Kiss folytathatja kapitányként. Megvédte Kisst a Halhatatlanok Klubja is. A HVG.hu péntek este ugyanakkor arról írt: nem az úszószövetség elnöksége, hanem egy szűkebb testület döntött Kissről. Ezt Csurka Gergely úszószövetségi sajtószóvivő ismerte el. Az elnökségi aláíróként feltüntetett Cseh László olimpiai és világbajnok kijelentette, ő ott sem volt az ülésen. Mint a HVG.hu-nak mondta, van véleménye az ügyről, és gondolkodik még, kiálljon-e vele a nyilvánosság elé. A lap szerint az úszóedzőket képviselő edzőbizottság nyomás alatt volt, ezért is állt ki a szövetségi kapitány mellett.

Az 1961-es csoportos nemi erőszak ügye a héten került nyilvánosságra, bár úszóberkekben többen állították, eddig is tudtak a történtekről. Így tett Bayer Zsolt és Aczél Endre újságíró is, akik lényegében kiálltak Kiss mellett és támadóit ostorozták. Aczél a Facebookon arról írt, hogy feltehetőleg nem is történt erőszak, csak a lány szülei bátorították a feljelentést, „mert egy szülőnek nem épp élmény, hogy a lányuk szeret, hogy is mondjam, kefélni”. Aczél kommentben hozzátette azt is: „Fogalmatok sincs, hogy hány úszócsaj és szép fürdőző lány volt, akit legalább három jóképű fiatal úszófiú »megerőszakolt«. Tömegével. A vadászat vég nélkül folyt, és nem eredménytelenül.”

Miért szabadulhatott előbb?

Kisst első fokon öt, másodfokon három év letöltendő szabadságvesztésre ítélték, börtönbüntetését Nagyfán töltötte. Végül húsz hónap után szabadulhatott. Pénteki cikkünkben részletesen írtunk arról, milyen esetekben ítélhettek meg amnesztiát ekkoriban az elítélteknek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »