Blikk: Csobay-Novák Tamás becsületesen cselekedett – elvégre Novák Előd bátyja

Vajon mit szólna, ha egyik nap arra ébredne, hogy a bankszámlájára több mint 45 millió forintot utaltak? Ajándék a közelgő születésnapra, vagy csupán így kedveskedik egy külföldi cég? Csobay-Novák Tamás cégével pontosan ez az elképesztő helyzet esett meg, ugyanis bankszámláján váratlanul landolt az irdatlan összeg. Ön mit tenne ebben a helyzetben.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Miután a „milliomos” felocsúdott a meglepetésből, rögtön magyarra fordította a számla adatait. Nem más történt, mint egyszerű tévedés: a német ügyfél valamit elnézett, és a 147 ezer forint helyett 147 ezer eurót utalt át a fordítóiroda részére. Ráadásul észre sem vették a hibát, de a magyar cégvezető felvette a kapcsolatot a külföldi vezetővel, és visszautalta a némi túlfizetést.

– Jogos a kérdés, hogy nem támadt-e jobb ötletem a több mint 45 millió felhasználására? Családos ember lévén ennyi pénznek természetesen nálunk is meglett volna a helye – mesélte a bizarr helyzetet lapunknak Tamás. – Amikor megnéztem a könyvelésünket, láttam, hogy itt emberi hibából eredő tévedés történt. Mi pedig nem az a fordítóiroda vagyunk, amelyik lenyeli az ügyfelek pénzét. A korrektség és a tisztesség útját járjuk – tette hozzá az 1×1 Fordítóiroda vezetője.

BLIKK


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »