Blahová lemondott az SaS frakcióvezetői posztjáról, Kiššová is kilép a pártból

Blahová lemondott az SaS frakcióvezetői posztjáról, Kiššová is kilép a pártból

Natália Blahová parlamenti képviselő lemondott az SaS frakcióvezetői posztjáról. Erről kedd reggel tájékoztatta levélben a parlament elnökét. Az információt maga Blahová erősítette meg a TASR hírügynökségnek. A pártból kilép Jana Kiššová parlamenti képviselő is.

Blahová azzal indokolta a döntését, hogy a frakció és a párt is „szétzilálódott”, ezért úgy gondolja, hogy a képviselőknek másik frakcióelnököt kell választaniuk.
Richard Sulík, az SaS elnöke tudomásul vette a döntést.

– közölte a pártelnök.

Blahovát a szombati (október 5.) jelölő kongresszuson zárták ki az SaS-ből. Kedden Jana Kiššová, az SaS alelnöke is bejelentette távozását a pártból.

Hírdetés

– fogalmazott Kiššová. A politikai jövőjéről nem árult el konkrétumokat, csak annyit mondott, hogy nem az elhamarkodott döntések embere.

Sulík korábban Kiššovának ajánlotta fel a harmadik helyet a párt 2020-as parlamenti választásokra állított jelöltlistáján. Kiššová és Blahová is tagjai voltak az SaS Demokratikus magjának.

Sulík értékelte, hogy Kiššová megszívlelte a felszólítást a pártból való távozásra, és hozzátette, sajnálja a történteket.

– közölte a liberálisok vezetője. Hozzátette: Kiššová akkor is indulhat a listán, ha nem tagja a pártnak.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »