BKK: szerdától tanszüneti menetrend lép életbe

Az óvodák és az iskolák ideiglenes bezárása miatt szerdától a közösségi közlekedési járatok tanszüneti menetrend szerint közlekednek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt hétfőtől bevezetett újabb intézkedéseket figyelembe véve a BKK megkezdte a felkészülést a tanszüneti menetrend bevezetésére, amely várhatóan két lépcsőben valósul meg – olvasható a közleményében. Mint írták, az óvodák és az iskolák bezárása miatt a budapesti járatokon várhatóan tovább csökken az utasforgalom.

A tanszüneti menetrend nem minden járat esetében tartalmazza a 20 óra utáni kijárási korlátozás miatt jelenleg is alkalmazott járatcsökkentéseket, ezért március 16-ától néhány vonalon az esti időszakra vonatkozóan újabb menetrend-változás várható – közölte a BKK.

"Ezzel a megoldással a BKK a lehető leggyorsabban reagált a kormányzat által csütörtökön bejelentett korlátozásokra" – hangsúlyozták.

A BKK felhívta a figyelmet arra is, hogy a megállóhelyeken a világoskék alapszínű menetrendeket kell keresni, és érdemes a FUTÁR utazástervező segítségével tájékozódni az indulási időpontokról.

Hírdetés

A közleményben tudatták azt is, hogy a BKK Ügyfélközpontok és a BKK jegy- és bérletpénztárak nyitvatartásában nem várható változás, a szokásos módon üzemelnek.

A személyes érintkezés elkerülése érdekében a BKK azt javasolja, hogy ügyfelei éljenek a különböző mobilapplikációkban elérhető elektronikus bérletek és napijegyek vásárlási lehetőségével, amelyek esetén nemcsak a vásárlás folyamata, de az utazás alatti használat is biztonságos.

A mobiljegy-alkalmazáson keresztül történő vásárlásról minden megtudható a https://bkk.hu/mobiljegy/ oldalon – írták.

A közlemény szerint a bérletek érvényességi ideje – ellenkező kormányzati vagy fővárosi intézkedésig – most sem változik.

A BKK kiemelte, járatai továbbra is biztonságosak, szolgáltatóik a járvány kezdete óta naponta fertőtlenítik a járműveket.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »