BKK: az utasoknak követni kell a hangosbemondó utasításait – videó

BKK: az utasoknak követni kell a hangosbemondó utasításait – videó

Aktív tűzvédelmi rendszer épül ki a magas színvonalú biztonság és védelem érdekében az M3 metróvonal felújítása során – közölte a BKK.

A kék metró új tűzvédelmi rendszere alkalmas a tűz jelzésére, oltására, tűzterjedés megakadályozására, valamint a tűzeset során keletkező hő- és füst elvezetésére.

Az új tűzvédelmi rendszereknek köszönhetően a metróállomás területén tűz keletkezésének és tovább terjedésének az esélye minimális, szinte lehetetlen. Vészhelyzet esetén minden védelmet biztosító berendezés automatikusan bekapcsol és a katasztrófavédelem is azonnal jelzést kap, az utasoknak pedig egyetlen teendőjük van: követni a hangosbemondó utasításait.

A régi majd 50 éves tűzjelző központok összetett vezérlési feladatok végrehajtására nem voltak képesek,

Hírdetés

az új tűzjelző berendezések már automata vezérlésűek és teljes körű védelmet biztosítanak.

A munkák során az eredeti főszellőző berendezéseket el kellett bontani és helyettük olyan rendszert kellett kialakítani, ami az utasterek szellőztetése mellett hő- és füstelvezetésre is alkalmas.

A katasztrófavédelem szakembere videón enged bepillantást a kulisszák mögé:

A megújult állomásokon az utasforgalom elindulása előtt a rendszer működőképességét a legkritikusabb tűzhelyszín esetében füstpróbával is ellenőrizik. A próba során egy szimulált tűzeset segítségével vizsgálják a menekítéshez és a tűzoltói beavatkozáshoz szükséges feltételek megfelelőségét.

Egy korábbi gyakorlat:


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »