Biztos, ami biztos, repülési tilalmat vezettek be Putyin titkos, Fekete-tengeri palotája felett

Mint azt megírtuk, az ellenzéki Alekszej Navalnij által alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány (FBK) múlthét kedden tett közzé egy oknyomozó riportot Oroszország egyik legtitkosabb és legjobban őrzött létesítményéről, Vlagyimir Putyin 17 ezer négyzetméteres területen fekvő, saját kikötővel, templommal és határátkelővel is rendelkező, titkos Fekete-tenger melletti palotájáról, amire eddig közel 100 milliárd rubelt (körülbelül 400 milliárd forintot) költöttek.

Friss hírek szerint

az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) megerősítette, hogy repülési tilalmat vezettek be a palota felett.

Hírdetés

The Guardianazt írja,

a gigantikus épületkomplexum védelmét célzó intézkedés egyébként már tavaly nyár óta érvényben van, az FSZB szerint azért, hogy védjék a Fekete-tenger partvidékét a NATO kémjeitől.

Putyin amúgy természetesen tagadta, hogy övé lenne a palota, állítása szerint még a teljes oknyomozó videót sem látta, mert nem volt ideje megnézni.

Szerdán az FSZB szóvivője azt nyilatkozta az RBC nevű lapnak, hogy a partszakasz környékén fokozódó titkosszolgálati tevékenységet tapasztaltak a szomszédos országok részéről, köztük olyanból, amely a NATO tagja.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »