Biztonságos a tető: újranyitják a Național Arenát

Biztonságos a tető: újranyitják a Național Arenát

A fejlesztésügyi minisztérium műszaki bizottsága a szakvizsgálatok alapján hétfőn elfogadta, hogy a bukaresti Național Arena tetőszerkezete nem tűzveszélyes, ezért a tavaly októberben tűzvédelmi engedély hiányában bezárt stadiont a héten ismét megnyitják – jelentette be Răzvan Sava főpolgármester Facebook-oldalán.

natar43_b

Az ideiglenesen megbízott elöljáró korábban, mint ismeretes, nem volt hajlandó Románia Labdarúgó-szövetsége oldalán felelősséget vállalni az önkormányzat által birtokolt létesítményért, ezért a válogatott Litvánia és Spanyolország elleni barátságos mérkőzésének Kolozsvár ad otthont ebben a hónapban.

Románia legnagyobb arénája korábban már Európa Liga-döntőt is vendégül látott, de a hazai válogatott mellett a Liga 1-ben szereplő Dinamo és Steaua is szervezett ott mérkőzéseket. A bezárás óta utóbbi Pitești-en játszotta hazai meccseit, így vasárnap este is „száműzetésben” győzte le 2-0-ra a listavezető Giurgiui Astrát. Az alsóházban vasárnap késő délután a Kolozsvári CFR 2-2-es döntetlent játszott Temesváron, így 18 ponttal a harmadik az összetettben. A Poli 15 ponttal az ötödik.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »