Biztonsági őröket küldenek "érzékenyítő tréningre", amiért nem engedték be a cigányokat a diszkóba

Biztonsági őröket küldenek "érzékenyítő tréningre", amiért nem engedték be a cigányokat a diszkóba

"Érzékenyítő tréningre" mennek a Remix Disco cigányokat "diszkrimináló" biztonsági őrei és kollégáik az Egyenlő Bánásmód Hatóságon született megállapodás értelmében.

Tavaly januárban a budapesti Remix biztonsági őrei megtagadták a belépést egy cigány társaságtól. Mivel rajtuk kívül mások bejuthattak a szórakozóhelyre, és a házirendre hivatkoztak az őrök, ezért arra következtettek, hogy a "származásuk" (nem pedig a várható viselkedésük…) miatt diszkriminálja őket a hely.

Ugyanerre a helyre nem engedték be a Parno Graszt nevű zenekar cigány tagjait. Ők nem tettek feljelentést, Kiss Márió, a korábbi eset egyik elszenvedője viszont igen, ahogy egy másik "diszkrimináló" szórakozóhely esetében is, ahova ősszel nem engedték be.

Hírdetés

Az októberben a Gozsdu udvarban történt esetet egy hangfelvétel is őrzi, amely alapján egyértelmű, hogy a társaság tagjainak nem ad megfelelő magyarázatot a biztonsági őr, hogy miért nem mehetnek be a helyre.

A januári, Remix Discóban történt esetnek péntek délelőtt zajlott a tárgyalása az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál. A tárgyalás megegyezéssel zárult: a szórakozóhely minden biztonsági őre két hónapon belül egy az UCCU Alapítvány által szervezett "érzékenyítő képzésen" fog részt venni, ettől reméli az EBH, hogy a jövőben "megváltozik a romákkal szembeni hozzáállásuk".

(Szabad a Hang – Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »