Biztonságban vannak a kigyulladt noszvaji idősotthon lakói

Jelentős károkat okozott a szerda hajnali tűz a noszvaji idősotthonban, ám biztosított a lakók folyamatos ellátása – közölte az intézményt fenntartó Medicin-Liget Alapítvány kuratóriumi elnöke az MTI-vel.

Kecső Erzsébet elmondta: a tűzben a létesítmény egy részének tetőszerkezete károsodott és az emeleti lakószobák közül több is lakhatatlanná vált.

 A Noszvaj külterületén fekvő Kincses Sziget Gondozási Központ 101 lakójának folyamatos ellátása biztosított: az érintett épületrészből kimenekített embereket átmenetileg a komplexum oktató- és imatermében, valamint szállásain helyezik el – tette hozzá.

Hírdetés

Hangsúlyozta: köszönet illeti a központ munkatársait, akik hajnalban a tűzoltók kiérkezése előtt, haladéktalanul megkezdték a lakók szakszerű kimenekítését és jelenleg is dolgoznak a létesítmény zavartalan működéséhez szükséges feltételek biztosításán.

Nagy Csaba Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő korábban az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a hajnali 2 óra után befutott riasztást követően Egerből, Mezőkövesdről, Füzesabonyból és Pétervásáráról öt járművel több mint húsz tűzoltó érkezett a helyszínre. Ők bő két óra alatt megfékezték a lángokat.

Jelezte: a létesítményből 65 embert kellett kimenekíteni. Égési sérülést és füstmérgezést senki sem szenvedett, öt lakót kisebb felszíni hámsérülésekkel vittek kórházba a mentők. Az utómunkák befejezése után helyszíni szemlét tartanak és tűzvizsgálati eljárás indul az okok felderítésére.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »