Bizottsági ülés: Se Medgyessy, se Gyurcsány, se Demszky…

Bizottsági ülés: Se Medgyessy, se Gyurcsány, se Demszky…

Se a volt miniszterelnökök, se Budapest előző főpolgármestere nem jelent meg a 4-es metró-beruházás szabálytalanságáról szóló Olaf-jelentés miatt összehívott bizottsági ülésen.

Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Demszky Gábor előre jelezte, hogy nem vesz részt a tanácskozáson, Bajnai Gordon pedig nem is reagált a parlament gazdasági bizottságának megkeresésére.

Mint arról beszámoltunk, a 4-es metróberuházás visszásságairól szóló uniós jelentés Demszky Gábort nem nevesíti a felelősök között, az akkori miniszterelnököt, Medgyessy Pétert viszont igen.

Budapestnek, az Európai Csalás Elleni Hivatal által feltárt visszaélések miatt 60 milliárd forintot kell visszafizetnie az uniónak.

A bizottság fideszes elnöke kizártnak tartja, hogy a távol maradó politikusoknak ne lenne információjuk a csalásokról. Bánki Erik szerint a legnagyobb felelősség Demszky Gábort terheli.(A volt főpolgármester ugyan akkor nem érez felelősséget a 4-es metróberuházással kapcsolatos szabálytalanságok miatt)

„Szerettük volna neki feltenni azt a kérdést elsősorban, hogy mivel indokolja, mit szeretett volna eltitkolni a beruházás kapcsán, amikor a fővárosi közgyűlés hatásköréből kivonta a beruházással kapcsolatos összes kérdést, mind a megkötendő szerződésekkel kapcsolatos hatásköröket, mind az ellenőrzésekkel kapcsolatos hatásköröket, és a kifizetésekkel kapcsolatos információkat is elzárta a közgyűlés elől” – mondta Bánki Erik, a Gazdasági Bizottság fideszes elnöke.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »