Bizonytalan kezdésre számítanak az európai piacokon

Bizonytalan kezdésre számítanak az európai piacokon

A határidős indexjegyzések alapján a londoni FTSE-100 index alig változik a kereskedés kezdetén, Frankfurtban a DAX index 0,1 százalékkal emelkedik, a párizsi CAC-40 index pedig 0,1 százalékkal csökken.

Kedden a müncheni ifo gazdaságkutató intézet a decemberi német üzleti hangulatindexet publikálja. Az Eurostat az euróövezet építőipari termelésének októberi alakulásáról tesz közzé statisztikát.

Forrás: AFP

Hírdetés

Hétfőn az európai tőzsdék nagy indexnyereséggel zártak az amerikai piacokon az adóreform-törvénycsomag elfogadása előtt megindult erősödést követve. A pán-európai Stoxx 600 index 1,15 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index 1,18 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,42 százalékkal erősödött. Frankfurt 1,59 százalék, Párizs 1,33 százalék, London 0,62 százalék nyereséget ért el, Madridban 0,92 százalék, Milánóban 1,32 százalék volt az emelkedés.

Az erősödést a nyersanyagipari részvények vezették, ágazati indexük több mint két százalékkal emelkedett, miután egy befektetési tanácsadó cég megemelte az Anglo American és Glencore bányavállalat részvényének célárfolyamát.

Európában a technológiai részvények is az erősödés élvonalában jártak, ágazati indexük 1,51 százalékkal emelkedett. A technológiai részvényeknek a francia Thales repüléstechnikai vállalat által a Gemalto félvezető áramkör gyártóra tett vételi ajánlat adott erősödő lendületet. A Thales részvénye több mint nyolc százalékkal, a Gemalto részvénye csaknem hat százalékkal erősödött.

A Brent nyersolaj ára kedden 0,22 százalékkal 63,55 dollárra emelkedett hordónként, a WTI ára pedig 0,30 százalékkal 57,39 dollárra.

A dollár árfolyama csökkent, az arany ára ezzel párhuzamosan emelkedett. Az eurót 0,11 százalékkal jegyezték erősebben 1,1795 dolláron, az arany ára 0,11 százalékkal unciánként 1266,90 dollárra csökkent.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »