Bizonyítványátadás a Beregszászi Magyar Gimnáziumban

Bizonyítványátadás a Beregszászi Magyar Gimnáziumban

Nem könnyű tanév áll a mostani végzősök mögött Ukrajnában, Kárpátalján. A koronavírus – meg az azt megelőző influenzajárvány – miatt elrendelt karanténok miatt a 2020-as esztendőben a diákok szinte egyáltalán nem látogathatták a tanintézményeket. Új fogalom is bekerült a köztudatba: távoktatás. Ami – amellett, hogy közösségleépítő – egyáltalán nem pótolhatja a hagyományos oktatást.

Bizonyítványátadás a Beregszászi Magyar Gimnáziumban – Minden nehézség ellenére sikeres évet zártak

Mindezen nehézségek ellenére igencsak szép eredményeket produkáltak a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium végzősei, akik a mai napon, július 31-én vehették át érettségi bizonyítványaikat. Mint a szűk körben megtartott ünnepségen Szabó Árpád igazgatótól megtudtuk, a mostani végzőseik közül az angol nyelvből érettségizők értek el kimagasló eredményeket.

Novikov Erik például egyike azon hat kárpátaljai diáknak, akik a ZNO-n maximális (200) pontszámot kapták angol nyelvből. De 12-es érdemjegyet kapott Halász Emília Erzsébet is, aki 197 pontot szerzett, emellett hatan tizenegyest, egy diák pedig tízes érdemjeggyel érettségizett ebből a tantárgyból.

Bizonyítványátadás a Beregszászi Magyar Gimnáziumban – Minden nehézség ellenére sikeres évet zártak

Ukránból egy diák – Barta Regina Letiszia – 10-es osztályzatot kapott, a többiek közül sajnos egy diák nem teljesítette a követelményeket. Talán ez az eredmény is bizonyítja, hogy nem a diákokkal, nem a tanárokkal, hanem valószínűleg a nyelvtanítás módszereivel van gond, mert ha ugyanaz a diák ilyen eredményeket ér el angolból, megfelelő módszerrel az ukránt is megtanulná.

Hírdetés

Szabó Árpád gratulált minden végzősnek, hogy minden nehézség ellenére sikeresen leérettségiztek, és sok sikert kívánt továbbtanulásukhoz.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével és köszöntötte a végzősöket többek között Kulcsár Ferenc beregszászi magyar konzul, Sin József, a Beregszászi Járási Tanács és a KMKSZ Beregszászi Járási Középszintű Szervezetének elnöke, Lengyel László, a Beregszászi Járási Oktatási Osztály vezetője, Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke.

Bizonyítványátadás a Beregszászi Magyar Gimnáziumban – Minden nehézség ellenére sikeres évet zártak

Kocsis Mária osztályfőnök köszönetet mondott diákjainak a kitartó munkáért, a szülőknek a segítségért, a tanári karnak az áldozatos munkájukért. Majd a most egy kicsit a ballagásukat is pótoló diákok az igazgatótól átvették érettségi bizonyítványukat, osztályfőnökük pedig vállukra akasztotta a sok szép útravaló tartalmazó tarisznyát.

A végzősök rövid műsorban búcsúztak az alma matertől, köszönték meg tanáraik odaadó munkáját, szüleik szeretetét.

Az alkalom végén Zán Fábián Sándor kérte Isten áldását a végzősök, a tanárok, a szülők életére.

Kovács Erzsébet 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »