Bizonyíték: a teljes ellenzék lebontaná a kerítést

Tárt karokkal várják a migránsokat. Az ELÉG Facebook-oldala tette ki azt videó-összeállítást, amely ellenzéki képviselők – vagyis Hiller István, Von Gábor, Szigetvári Viktor, Botka László, Tóbiás József és Jávor Benedek – a határkerítés vonatkozásában megfogalmazott mondataiból.

Ebből kristálytisztán kiderül, hogy a manapság már a migráció és a déli határt védő kerítés kérdésében mélyen hallgató ellenzéki politikusok egykor még milyen vehemenciával szidalmazták a Magyarországot és egyúttal egész Európát védelmező határkerítést, és tiltakoztak az ellen. Az ELÉG ezekre, az ellenzéki politikusaink őszinte – ritka az ilyen – pillanataiban mondott szavaira kíván emlékeztetni – írja az Origo Így kétség sem fér ahhoz, hogy a nem éppen a gerincességükről híres, fenti politikusaink, ha rajtuk múlna, lebontanák a határkerítést, és beengednék a menekülteket – tették hozzá.

Hiller István, az MSZP-P pesterzsébeti képviselőjelöltje így fogalmaz: Én ezt a kerítést utálom, hülye, aki a kerítést szereti.„

A második rész, a most épp a Jobbik korrupciós ügyei miatt ismét nehéz helyzetben lévő Vona Gábor pártelnöké, aki az alábbiak szerint nyilatkozott erről még 2015-ben. A kerítés egy hatalmas bukás, nyilvánvalóvá vált, hogy alkalmatlan Magyarország megvédésére.”

Érdemes hozzáfűzni azt, hogy azóta egyébként a Jobbik próbálja saját ötleteként beállítani a határkerítést – miután látja, hogy az a Fidesz és a kormány egyértelmű sikere -, holott a párt elnöke még 2015-ben a fentiek szerint vélekedett arról – hívja fel a figyelmet az Origo.

Feltűnik Szigetvári Viktor is, az Együtt miniszterelnök-jelöltje így fogalmazott: „Szerintem a kerítés szükségtelen, felesleges pénzkidobást jelentett a felépítése. Ha rajtam múlva, ha véletlenül miniszterelnökké választana ez a nép, akkor én lebontanám két éven belül.”

A negyedik Botka László, Szeged polgármestere, bukott szocialista miniszterelnök-jelölt nyilatkozatának részlete, aki elmondta:Természetesen azon leszünk, hogy a kerítés minél gyorsabban lebontható legyen.„

Tóbiás József az MSZP korábbi elnöke pedig az alábbiak szerint nyilatkozott:A kerítés, amelyről a vita zajlik, a lehető legrosszabb megoldás.”

Végül pedig Jávor Benedeknek, a Párbeszéd EP-képviselőjének a mondatait idézi fel az ELÉG Facebook-oldala, aki „rendkívül bölcsen” konstatálta még 2015-ben:Én szerintem nincs szükség a kerítésre.„


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »