Bizalmas információkkal látta el Clintont az FBI

Hillary Clinton a Demokrata Párt elnökjelöltjeként szombaton megkapta az első nemzetbiztonsági tájékoztatót a titkosszolgálattól. 

A volt külügyminiszter a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) New York állambeli White Plains-ben lévő irodájában találkozott a hírszerzés vezetőivel, hogy megvitassák az Egyesült Államokat és a világot érintő súlyos fenyegetéseket.

Hírdetés

Donald Trump augusztus 17-én kapta meg az első hasonló bizalmas tájékoztatást. A republikánus jelölt tájékoztatóját viták előzték meg, mert bár minden elnökválasztás előtt a jelölteket a titkosszolgálat ellátja bizalmas információkkal, ezúttal Trump járatlansága a világpolitikában, feltételezett oroszbarátsága, valamint szókimondó stílusa sokakban kétségeket ébresztett afelől, hogy szabad-e titkosított információkat a tudomására hozni.

A titkosszolgálat egyik munkatársa a CNN hírtelevízióban akkor úgy fogalmazott: az idei elnökválasztás különleges, mert az amerikai történelemben még nem fordult elő,hogy az egyik elnökjelöltben nem lehet megbízni, a másikról pedig az FBI igazgatója mondta ki, hogy külügyminiszterként hanyagul kezelte a titkosított információkat.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »