Bittó Cigániková: Az SaS nem fogja akadályozni a Szputnyikkal történő oltást

Bittó Cigániková: Az SaS nem fogja akadályozni a Szputnyikkal történő oltást

Nyitókép: SITA

Az SaS nem fogja akadályozni a Szputnyik V orosz vakcinával történő oltást, amennyiben Vladimír Lengvarský új egészségügyi miniszter áldását adja a vakcina alkalmazására – jelentette ki Jana Bittó Cigániková, a parlament egészségügyi bizottságának elnöke.

Az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal (ŠÚKL) jelentése szerint a gyártó nem adta oda az összes szükséges dokumentumot ahhoz, hogy ki tudják értékelni a vakcina hozadékait és veszélyeit. A jelentésben egyúttal azt is feltüntették, hogy Szlovákiába más összetételű vakcina érkezett, mint a többi országba.

Hírdetés

„Amennyiben a polgárok mindezek ellenére úgy döntenek, hogy a Szputnyikkal oltatják be magukat, akkor szigorú megfigyelés alatt kell tartani őket és statisztikát kell vezetni a mellékhatásokról, hiszen a ŠÚKL annak ellenére nem tud hozzájutni, hogy a Szputnyikkal sok más országban is oltanak”

– jelentette ki Bittó Cigániková, aki azt is hozzátette, hogy a ŠÚKL szerint a Szputnyik V gyártója az értékeléséhez szükséges adatok 80%-át nem bocsátotta közre.

A koalíciós képviselő szerint a Szputnyik körül kialakult helyzettel a polgárok érdekeit szem előtt tartva kell megbirkózni.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »