Bírságra kötelezték Hoppál Pétert, amiért áramtalanította az ellenzék LED-falát

Ötszázezer forint bírság megfizetésére kötelezte a választási bizottság Hoppál Pétert, Baranya megye 2-es választókerületének Fidesz-KDNP színekben újrainduló országgyűlési képviselőjelöltjét, amiért kihúzta a kábelt az ellenzéket népszerűsítő LED-falból Pécs főterén hétfőn.

A Baranya megyei 1. számú országgyűlési választási bizottság csütörtökön meghozott, a gov.pecs.hu internetes oldalon olvasható határozatában azt írták, hogy a képviselő hétfői tettével megsértette a választási eljárásról szóló törvénynek a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményeiről szóló paragrafusát.

Hoppál Pétert ötszázezer forint bírság megfizetésére kötelezték és eltiltották a további jogsértésektől. A határozat ellen három napon belül lehet fellebbezni.

Hírdetés

A parlamenti választáson közös jelölteket állító ellenzéki pártok képviseletében Mellár Tamás (Párbeszéd) és Szakács László (DK) országgyűlési képviselők – akik Baranya megye 1. és 2. számú választókerületében jelöltként indulnak – egy keddi sajtótájékoztatón tisztességtelen kampányeszközök alkalmazásával vádolták Hoppál Pétert és további eljárásokat helyeztek kilátásba a kormánypárti képviselő egy nappal korábbi tette miatt.

Hoppál Péter az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében cselekedete indoklásaként azt írta: „lépni kellett, hogy megállítsuk Gyurcsány hazugsággyárát”. Közlése szerint tettével elnémította „azt a hazugságözönt”, amely a kivetítőből „folyamatosan ordított napok óta a védtelen járókelők fülébe, fertőzve az agyukat”.

Úgy fogalmazott: „ha négy évig tisztességesen, a választóik között és azok szemébe nézve dolgoztak volna a pécsi baloldal jelöltjei, akkor most nem kellene hazugságokat ordibálniuk óriáskivetítőkből, hangos furgonokból, hanem elég lenne az emberek szemébe nézni és becsületesen kampányolni”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »