Biró Zsolt a Maros megyei képviselõi helyrõl: bölcsen döntött az RMDSZ

Biró Zsolt üdvözölte az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsának pénteken meghozott döntését, amely szerint az RMDSZ-MPP együttműködési megállapodás értelmében az MPP-nek járó második helyet nem Hargita megyében, a hagyományosan Udvarhelyszéknek járó helyen, hanem Maros megyében ajánlotta fel.

Biró Zsolt megkeresésünkre elmondta, bölcsnek tekinti az RMDSZ testülete által meghozott döntést, amihez ugyanúgy fog igazodni az MPP, mint a korábbi döntéshez.

“Amikor tárgyalóasztalhoz ültünk az RMDSZ-szel, akkor az MPP Kovászna, Maros és Hargita megyében három és egy billegő helyet kért az RMDSZ-től, két helyben sikerült megegyezni. Első körben ez a két hely Hargita és Kovászna megyében volt, mi ehhez a döntéshez igazodtunk, ugyanúgy fogunk igazodni az új döntéshez is, hiszen továbbra is két, általunk is kért megyében kaptunk helyet a listán” – mondta Biró Zsolt.

Elmondta, nem lepődött meg annak az RMDSZ által készíttetett felmérésnek az eredményén sem, hogy nagyobb népszerűségnek örvend Maros megyében, mint Hargita megyében. “Marosvásárhelyen születtem, itt is nőttem fel, ilyen tekintetben a felmérés azt igazolta vissza, ami természetes” – mondta.

Szerinte bölcs döntés volt a SZÁT részéről az is, hogy egy szórványból érkező jelölt számára jelölte ki az udvarhelyszéki helyet, hiszen most egy olyan régió jelöltje juthat be a képviselőházba, amelynek az elmúlt 26 évben nem volt saját megválasztott képviselője.

“Szavazatmaximalizálás szempontjából is fontos döntés a SZÁT mai döntése, de természetesen továbbra is minden MPP szimpatizáns és minden magyar szavazó jelöltjeként fogok kampányolni. A közös lista lényege, hogy a teljes közösséget képviseljük” – mondta Biró Zsolt.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »