Bill Gates: A gyógyszereket a rászorulóknak kell adni, és nem a legtöbbet ígérőknek

Bill Gates: A gyógyszereket a rászorulóknak kell adni, és nem a legtöbbet ígérőknek

Nyitókép: Mike Cohen/Getty Images

Bill Gates szerint a koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni gyógyszereket és majdani oltóanyagokat olyan országok és emberek számára kell hozzáférhetővé tenni, akiknek a legnagyobb szükségük van rájuk, és nem azoknak, akik a „legtöbbet ígérnek” értük, a piaci alapú értékesítés ugyanis elodázza a világjárvány végét.

Microsoft szoftvertechnológiai óriáscég társalapítója, a Bill és Melinda Gates Alapítvány társelnöke a koronavírus-járvány elleni harcnak szentelt virtuális nemzetközi konferencián beszélt erről.

  „Ha hagyni fogjuk, hogy a gyógyszerek és oltások a legtöbbet ígérőkhöz jussanak el ahelyett, hogy oda kerülnének, ahol a legnagyobb szükség van rájuk, még hosszabb, igazságtalanabb és halálosabb lesz a járvány”

Hírdetés

– hangoztatta a konferencián lejátszott videófelvételen Bill Gates, aki a Forbes magazin felmérése szerint a világ második leggazdagabb embere.

Gates szerint a világ vezetőinek kemény döntéseket kell hozniuk, hogy a gyógyszerek és oltások terjesztése az egyenlőség elvén, és ne csak piaci tényezők hatására történjen.

Gates a konferencia résztvevőinek szánt üzenetében felidézte, hogy húsz évvel ezelőtt, a HIV/AIDS-válság idején a hozzáférhetővé tették az orvosságokat a világ nagy részén, beleértve Afrikát is. Szerinte az akkori modell mintaként szolgálhat a mostani helyzetben is.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »