Biden újabb mélypontja: összekeverte a magyarokat az ukránokkal

Egy Javelin páncéltörő rakétákat gyártó üzemben járt Joe Biden amerikai elnök hétfőn, a létesítményben tartott, ukrán válságról szóló beszédében azonban többször összezavarodott, és – tévesen – még egy „magyar” harcos tapasztalatairól is beszámolt.

Óriási hibákat ejtett beszédében Joe Biden abban az alabamai üzemben, ahol Javelin páncéltörő rakétákat gyártanak – számolt be róla a News York Post.

A szövegkörnyezetből kiderül, az amerikai elnök tudta, hogy kik vívnak háborút, és az Egyesült Államok melyik felet támogatja, a megfogalmazásnál viszont többször is összekevert országokat, így többek közt olyan kijelentést is tett, hogy Amerika Oroszországot támogatta fegyverekkel a háborúhoz.

Mielőtt Oroszország megtámadta volna, gondoskodtunk arról, hogy Oroszország Javelinekkel és más fegyverekkel erősítse meg a védelmét, hogy Ukrajna készen álljon arra, ami történik” – hangzott el Biden szájából a nehezen értelmezhető mondat.

Hírdetés

Az amerikai elnök később is összezavarodott, és Magyarországot is belekeverte beszédébe: „Néhány nappal ezelőtt a Wall Street Journal idézett egy fiatal magyar harcost, aki azt mondta, hogy a Javelinek nélkül nagyon nehéz lett volna megállítani az előre nyomuló ellenséget”.

A Wall Street Journal beszámolója valójában egy Olekszandr nevű közlegényt idézett, aki az ukrán 128. különálló hegyi rohamosztag kárpátaljai dandárjának katonája. A cikkben nem tesznek utalást arról, hogy lenne magyar kötődése.

Biden a beszédében számtalan hibát ejtett. Többek közt Delaware első szenátoraként hivatkozott magára az állam első elnöke helyett, valamint legalább négy alkalommal „elnöknek” nevezte Kamala Harrist, aki valójában az alelnöke – tette hozzá a New York Post.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Joe Biden többször zavartan viselkedett, legutóbb például ismét a levegővel fogott kezet.

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »