Biden Goebbelshez hasonlította Trumpot – a neokohnok szerint ezzel holokausztot bagatellizált

Biden Goebbelshez hasonlította Trumpot – a neokohnok szerint ezzel holokausztot bagatellizált

Joe Biden demokrata elnökjelölt szerint Donald Trump kampánytechnikája olyan, mint amilyen Adolf Hitler hírhedt propagandistájáé volt – írja a Neokohn.

A demokrata elnökjelölt szombaton egy interjúban kijelentette, hogy Trump „olyasmi, mint Goebbels.” A politikus azért hasonlította a náci propagandistához az elnököt, mivel az többször azt állította, hogy ő a „szocialisták” szekerét tolja – számolt be a Politico.

Az idei választási kampány szokatlanul eldurvult hangnemben folyik az Egyesült Államokban.

Az MSNBC-nek adott interjúban Biden elmondta, hogy az elnök csak azért beszél róla, hogy „elvonja a figyelmet a koronavírussal kapcsolatos hibáiról.”

Hírdetés

Az interjúban azt állította, hogy a szavazók biztosan látják a különbséget közte és az elnök között, aki „inkább egy Castro, mint egy Churchill.”

A Republikánus Zsidó Koalíció egy nyilatkozatban felszólította Bident, hogy vonja vissza az összehasonlítást – írja a The Times of Israel.

Ha az az egyetlen érved, hogy nácinak nevezed az ellenfeledet, akkor egyáltalán nincsenek érveid. (…) Nincs helye a politikai párbeszédben a holokausztra utalásnak, vagy annak, hogy valaki a jelölteket a nácikhoz hasonlítsa. Ez sértő és lekicsinyíti a holokauszt emlékezetét, és az áldozatok szenvedését

– jelentette ki a szervezet elnöke.

A demokrata kampánystáb egyelőre nem reagált a felszólításra.

Biden az elmúlt héten szüneteltette a kampányeseményeit, azzal az indokkal, hogy a jövő hét kedden tartandó első elnökjelölti vitára készül.

Nancy Pelosi a héten kijelentette, hogy „Bidennek nem szabadna Trumppal vitáznia, mondván „semmi értelme,” mivel az elnök úgy is csak „hazudni fog.” Ennek ellenére a korábbi alelnök többször jelezte, hogy vállalja a vitát, bár az MSNBC-nek elmondta, hogy attól tart, hogy „Trump személyeskedni fog”.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »