Biciklis transzvitába keveredett Boris Jhonson brit miniszterelnök

Biciklis transzvitába keveredett Boris Jhonson brit miniszterelnök

A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) eltiltott egy brit transznemű nőt attól, hogy a nők a között versenyezzen egy futamon. Az eltiltásban komoly szerepet játszhatott, hogy a női versenyzők bojkottal fenyegettek. Az eltiltott brit Emily Bridges eredetileg Zach Bridgesként született, és tavaly kezdte el hormonterápiáját, idén pedig már indult volna nőként első kerékpárversenyén. A 21 éves kerékpáros állítása szerint folyamatosan kapcsolatban állt a brit kerékpárszövetséggel és az UCI-val is, és bemutatta a szükséges bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy megfelel a transzemű női kerékpárosok alkalmassági feltételeinek, egyebek mellett tesztoszteronszintje az elmúlt 12 hónapban jóval a szabályozás által előírt határ alatt volt.

A kibomlott közéleti vitára reagálva Boris Johnson azt mondta, nem hiszi, hogy azoknak, akik férfinek születtek, női sportversenyeken kellene versenyezniük- „Lehet, hogy vitatható dolog ilyet mondani, számomra viszont ez tűnik ésszerűnek” – mondta óvatoskodva Johnson, aki maga is bringázik és mellesleg a covid-korlátozások alatti házibulija miatt majdnem idő előtt kellett távoznia a miniszterelnöki posztról. „Emellett azt gondolom, maradnia kell a nők számára tereknek – legyen szó kórházakról, börtönről vagy öltözőkről, – amik kizárólag a nőknek szentelnek” – tette hozzá Johnson, végül gondolatait azzal zárta, hogy „Ha ezzel bárkinek gondja lenne, akkor keressük meg rá a megoldást.”

Hírdetés

A briteknél a szabadjára engedett genderideológia hatására már-már hóborttá váltak a nemátalakító műtétek, így csak idő kérdése, hogy mikor okoz ez az abnormális, vészterhes társadalmi jelenség egyre több hisztérikus konfliktust. Jól látható, hogy már a miniszterelnök is csak óvatos szavakkal mer állást foglalni ebben az érzékeny és “fontos” társadalmi kérdésben, amely a háború és az energiakrízis közepette is képes a briteknél “breaking news”-ként a különleges híradásokba tolakodni.

Nagy adag szüreális iróniával hozzátehetjük: miközben már régen globális hadművelet alatt áll a férfiasság, még szegény transznemű férfiakat is vegzálják; még ők sem tudnak a férfiak elleni ádáz támadások elől egykönnyen a nőiségbe menekülni.

 


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »