Bibliamaratont rendeztek Nagyváradon

Bibliamaratont rendeztek Nagyváradon

Október 2-án, vasárnap a nagyváradi Szent László-székesegyházban bemutatott szentmisével zárult a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében először megszervezett egyhetes Bibliamaraton.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az esemény a Partiumi Háló Egyesület, az Erdélyi Mária Rádió és a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség közös szervezésében zajlott 168 órán át, megszakítás nélkül.

Nagyvárad több templomában hét nap és hét éjszaka alatt, megszakítás nélkül, a több mint ötszáz jelentkező végigolvasta a Szentírást. A mindenki számára nyitott programba egyházi és közéleti személyek, magánszemélyek és diákok kapcsolódtak be. A szervezők célja az volt, hogy felhívják a figyelmet Isten igéjének jelentőségére, szépségére, aktualitására és életünkben betöltött szerepére.

A kommunikációs technika segítségével vidéki plébániai közösségek is bekapcsolódtak az olvasásba. A szervezők egy telefonos vonalat is rendelkezésükre bocsátottak az érdeklődőknek, illetve külön erre a célra szerkesztett weboldalon élőben volt hallgatható a Szentírás olvasása. A nyitó szentmisét, illetve az éjszakai felolvasást az Erdélyi Mária Rádió közvetítette élőben.

A Bibliamaraton végén Kovács F. Zsolt püspökségi irodaigazgató mutatta be a hálaadó szentmisét, amelynek végén Konrád Katalin, a Partiumi Háló Egyesület elnöknője, főszervezői minőségben beszámolt a hét élményeiről, illetve köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a rendezvény megvalósuljon.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »