Bezuhant a Fidesz népszerűsége

A választani tudó, biztos szavazók körében a januári 53-ról 46 százalékra csökkent a Fidesz támogatottsága a HVG megbízásából készített Medián-felmérésből. Eközben 54-ről 60 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint az orszgában rossz irányba mennek a dolgok.

A kormánypárt népszerűségvesztésével egy időben a Jobbik, az MSZP és a DK is növelni tudta támogatottságát. A teljes népességen belül a Jobbik elérte korábbi rekordját, 16 százalékon áll.

Ez persze nem változtat azon, hogy a kormánypárt toronymagasan nyerne, ha most lenne a választás: a választani tudó biztos szavazók közt a Fidesz 46, a Jobbik 25, az MSZP 12, a DK pedig 9 százalékon áll – ez akár újra kétharmadot is érhetne a Fidesznek. Az LMP 3, az Együtt 2, a Liberálisok pedig 1 százalékot szereznének egy most vasárnapi választáson, ahogy a Kétfarkú Kutya Párt is bejönne 1 százalékra.

A lakosság döntő többsége (jelenleg 73 százaléka) továbbra is támogatja Magyarország EU-tagságát. Sőt az EU-pártiak aránya a Fidesz-szavazók körében még az országos átlagnál is magasabb, 78 százalék.

Szerző: hvg.hu – VG Online


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »