Bezárnak az iskolák, online oktatás folyik a helyhatósági választás időszakában

Bezárnak az iskolák, online oktatás folyik a helyhatósági választás időszakában

A szeptember 27-ei romániai helyhatósági választások idején három napra bezárnak az oktatási intézmények az országban, ez idő alatt online zajlik a tanítás – jelentette be pénteken este Monica Anisie oktatási miniszter.
A tárcavezető a Pro Tv kereskedelmi televíziónak nyilatkozva elmondta, a diákok és a pedagógusok nem jelennek meg az iskolában szeptember 25-én, pénteken, továbbá az önkormányzati választást követő két napon, 28-án, hétfőn és 29-én, kedden. Ezeken a napokon online tanítás folyik majd a romániai oktatási intézményekben. Bukarestben ugyanakkor szeptember 24-én, csütörtökön is zárva tartanak az iskolák.

Hírdetés

Anisie tájékoztatása szerint a hatóságok azért hozták ezt a döntést, hogy elő lehessen készíteni a többnyire iskolákban rendezendő választási folyamatot, majd a megmérettetés után fertőtleníteni lehessen a tanintézeteket.

„Noha bezárnak az iskolák a jelzett napokon, és felfüggesztjük a személyes jelenléten alapuló oktatási formát, az órák online folytatódnak. Hétfőn reggel konzultációt folytatok a községek, városok, megyei jogú városok, valamint a megyei tanácsok illetékeseivel, hogy rögzítsük, településektől függően mindenhol bezárjuk-e az iskolákat pénteken” – közölte Anisie.

Romániában a mintegy 18 ezer szavazókörzetet többnyire oktatási intézményekben alakítják ki.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »