Bezárnak a miskolci strandfürdők, 110 embert bocsátanak el

Bezárnak a miskolci strandfürdők, 110 embert bocsátanak el

A drasztikusan megemelkedett energia árakkal indokolja az önkormányzat a bezárásokat és az elbocsátásokat.

Október 10-től (jövő hétfőtől) határozatlan ideig a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Selyemréti Strandfürdő is szünetelteti fürdőszolgáltatásait. Az Ellipsum Élményfürdő pedig már október 3-tól átmenetileg bezárt, mert a fürdőkomplexum kivitelezője folytatja a korábban megkezdett garanciális javításokat. Az Ellipsum Strandfürdőben pedig – régi nevén Miskolctapolcai strandfürdő – szintén október 3-án kezdődik meg a több mint egy éve leégett infraszauna bontása és helyreállítása, így a wellness részleg – a munkálatok miatt – október 3-tól nem látogatható.

A fürdőket üzemeltető cég a jogszabályoknak megfelelően, csoportos létszámcsökkentés szándékát jelentette be a Kormányhivatalnál, melynek létszáma

összesen 110 fő.

Hírdetés

A város a tagvállalatoknál ajánlott munkát az elbocsátásra kerülő dolgozóknak, a többieket pedig segítik abban, hogy minél hamarabb új állást találjanak – derül ki a Miskolci Fürdők Kft. közleményéből

Az üggyel kapcsolatban az rtl.hu emlékeztet: nyaranta strandolók lepik el a Barlangfürdőt, népszerű a miskolci strand, és ha rossz az idő, a látogatók a létesítmények fűtött belső részeiben is fürödhetnek. Az energiaárak növekedése és az infláció miatt azonban annyira megnőttek a költségek, hogy a város a bezárás mellett döntött.

Az országban több fürdő és uszoda is komoly gondokkal küzd a magas energiaárak miatt. Sárváron 500 millió forint többletköltséggel számolnak. Van, ahol kevesebb szolgáltatás lesz elérhető, máshol pedig árakat emeltek. A Fürdőszövetség azonban nem számít tömeges bezárásra vagy létszámleépítésre, mert a kormánytól remél segítséget.

.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »