Bevándorlással felérő csapás lenne, ha Gyurcsány visszajönne

A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről a csütörtöki kormányinfón beszélt. Szerinte a jövőben nagy nyomás alá kerül Magyarország, ezért szükség van az érvényes kvótanépszavazásra. Szuperkórház épül Buda déli részén, az építkezés már jövőre elkezdődik.

Magyar Menedék - Badiny

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy Dél-Budán fog megépülni az új fővárosi szuperkórház. A tárcavezető a csütörtöki Kormányinfón azt is elárulta, hogy az építkezés már a 2017-es esztendőben megkezdődik. Hozzátette, hogy még az idei évben ki fogják jelölni az észak-budai központi egészségcentrum helyét is.

Lázár János a tájékoztatón arról is szólt, hogy a közeljövőben várhatóan nagy nyomás alá kerül Magyarország, ezért van szükség az október 2-ai népszavazás egyértelmű állásfoglalására. A tárcavezető kiemelte: a referendumot illetően az a kérdés, hogy a választópolgárok olyan nemzeti egységet hoznak-e létre, amely megkerülhetetlen Brüsszelben, és amely messze túlmutathat azon, ki melyik párt szimpatizánsa.
Lázár János kijelentette, hogy az október 2-ai népszavazás után nem lesz előrehozott választás, ezt Orbán Viktor is megerősítette. A népszavazás nem a kormányról szól, hanem mindenkinek a saját életéről, arról, hogy kivel akarunk és fogunk együtt élni – magyarázta, hozzátéve, hogy 2018-ban majd véleményt nyilvánítanak a szavazók, függetlenül az őszi referendumtól.

Lázár abban reménykedik, hogy Gyurcsány Ferencnek nem lesz alkalma arra, hogy a tapasztalatait “kipróbálja” a magyarokon. A DK elnöke egy mai interjúban arról beszélt, hogy tapasztalatlan volt kormányfőként, és ma jobban vezetné az országot. A miniszter szerint a bevándorlással felérő csapás lenne, ha ismét Gyurcsány lenne a miniszterelnök.

A miniszter szerint Magyarország az egyik leginkább szolidáris ország Európában, hiszen megvédi az EU határait, és ezt uniós támogatás nélkül teszi. hangsúlyozta: ezzel szemben az Európai Bizottságnak másfél éve nincs egyetlen világos és egyértelmű mondata sem a határok védelméről, semmit nem tett ezért. Nem hívunk be senkit, és nem fogadunk be senkit – szögezte le.

Lázár János arról is beszámolt, hogy az elmúlt napokban több kampányrendezvényen is részt vett, az egyik állomás a román határ melletti Makó volt. Hozzátette, hogy a budapesti értelmiségnél sokkal gyakorlatiasabb makóiak azt tanácsolták neki, hogy kerítés építése helyett aknásítsák el a határszakaszt. Ezeket a felvetéseket diplomatikusan fogadta.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »