Bevándorlás: már megint kamupolitika ömlik a képünkbe

Bevándorlás: már megint kamupolitika ömlik a képünkbe

Ha a Tisztelt Választópolgár akár csak egyszer az életében meg szeretné élni azt, hogy ne végtelenül ostoba, kétszínű és hazug adok-kapok follyon a politikai erők között, akkor bizony sürgősen le kell húzni a függönyt az egyre divatosabban csak “XX. századinak” nevezett pártok előtt.

Kezdjük az elején: lehetne komoly, alaptörvényi szinten akadályozni Brüsszel azon szégyenletes tervét, hogy az ő általa idecsábított bevándorlókat szétossza azok között is, akik a kezdetektől fogva ellenezték a migrációt.

De jelenleg nem ez történik, hanem egy költséges népszavazásra készülünk, amit a kormány szokásához híven propagandaeszközként használ – még akkor is, ha annak céljával egyébként az egyszeri, kulturáját és nemzeti identitását féltő többség egyetért, és a bukás következményeitől tartva rákényszerül a szavazásra.

Hogy ez mégis miért így történik, tehát, hogy kampányolás helyett miért nem törvényileg tiltjuk a bevándorlók átadását, két dologgal magyarázható:

  • úgy a kormány nem költhetne propagandára fájó milliárdokat
  • és nem tudná mutogatni Brüsszelnek, valamint a hazai baloldalnak az “erejét”

Tehát ők inkább ezt választják, felvállalva a problémát, hogy ezeknek valójában semmi közük nincs a bevándorlási krízis tényleges visszaveréséhez. Ez így csak mocsok.

Sőt, közben elesünk egy valóban fontos dologtól:

  • van egy népszavazásunk, de nincs törvényi védelemünk

Na de mivel tudjuk, hogy ez a honvédelem valahol egy V. kerületi bérlakás pályáztatása és Farkas Flórián érettségije között van félúton, tulajdonképpen átadhatjuk magunkat annak a szájtépésnek, amibe már az is belefáradt, aki még csak most akarna a kerítés alatt átbújni hozzánk.

Hollik István KDNP-s politikustól szerdán újból megtudhadtuk a kormánypártok nagy vágyát: azt, hogy hiába bojkottálja a baloldal a népszavazást, azért mégis csak jó lenne ehhez hozzátenniük, hogy nem csak tartózkodnak, hanem egyenesen támogatják a kényszerbetelepítést.

Mintha nem lenne teljesen mindegy, mit gondolnak.

De ugye a kampány, az kampány. Ráadásul nem is kicsit: emlékezzünk csak arra, amikor Gyurcsány beköpte őket az ATV-ben azzal, hogy Kósa Lajos Fidesz-alelnök felkereste Tóbiás József akkori MSZP-elnököt azzal, hogy pénzt kaphatnak a kampányért, ha a betelepítésre buzdítanak. Természetesen erre azért lett volna szükségük, mert egy érvényes népszavazáshoz a szavazók több mint felének el kell mennie, és ha ez a távolmaradó szocik miatt nem lesz meg, akkor bukás van, hiába győznek a hazafias nemek.

Tehát ezzel konkrétan a Fidesz buzdított arra, hogy a betelepítési kvóta mellett kampányoljon egy párt. Most meg fel vannak háborodva, hogy valaki nem árulózza le saját magát a kedvükért.

Emellett az sem kellene elfelejteni, amit egy hónappal ezelőtt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mondott: jelesül, hogy igény esetén biztosítani kell a harmadik országból érkező szakképzett munkaerő hazai foglalkoztatását, és fontosnak nevezte, hogy megoldják az érkező munkaerő lakhatását is. Épp ezért reagált úgy a Hollik-féle szövegre a Jobbik azzal, hogy

Mindaddig, amíg a kormánypártok határozottan el nem utasítják ezt a magyar emberek elleni merénylettel felérő felvetést, teljesen hiteltelen a Fidesz és a KDNP bármilyen megnyilvánulása a kényszerbetelepítés kérdésében!

Krízishelyzetben lopni eleve elég nagy bűn. De közben ostobaságokkal idegesíteni a népet, na, az az igazán veszélyes mutatvány.

Brüsszel pedig csak arra vár, hogy hibázzunk.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »