Betolakodókat tanítottak móresre a bennszülöttek Calais-ban – természetesen a franciákat hurcolják meg

Őrizetbe vettek öt francia férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy rendőrnek álcázva magukat migránsokra támadtak az észak-franciaországi Calais-ban – erősítette meg pénteken a lille-i bűnügyi rendőrség az I-télé francia hírtelevízió értesülését. A 18 és 48 év közötti férfiakat szerdán állították elő, kihallgatják őket, és várhatóan pénteken kerülnek a Boulogne-sur-Mer-i vizsgálóbíró elé, aki dönt a vádemelésről.

Az öt helyit azzal gyanúsítják, hogy január 21-re virradó éjjel megtámadtak három szíriait a calais-i pályaudvar közelében. A rendőröknek öltözött támadók ellen a migránsok azonnal feljelentést tettek.

Az öt férfi a kihallgatásán beismerte, hogy vasrudakat és teleszkópos gumibotot használtak a támadáskor. Azt nem vallották be, hogy rendőrnek álcázták magukat, de annyit elismertek: a rendőri erőkre akarták terelni a gyanút, és egyikük azt kiabálta, hogy rendőrség, amikor a támadáskor szembekerültek a migránsokkal. A házkutatáskor rendőrségi adóvevőket is találtak a feltételezett támadók lakóhelyein.

Az öt férfi a rendőrség szerint többször is megvert már migránsokat. Bevallották, hogy egy órával azelőtt, hogy a három szíriait megtámadták, egy állítólag 13 éves kiskorút bántalmaztak. A rendőrség csoportosan elkövetett lopás gyanúja miatt indított eljárást, miután a feddhetetlen erkölcsű betolakodók állítása szerint a támadók nemcsak megverték őket, hanem személyes tárgyaikat és a mobiltelefonjaikat is elrabolták.

Az előállítottak tagadták a lopást, de az egyik szíriai sértett azt közölte, hogy 4 ezer eurót loptak el tőle.

Az I-télé azt állítja, hogy legalább ötször rabolt ki migránsokat az ötfős csoport, melynek fő bűne, hogy egyik tagjuk szervezte február 6-án a migránsellenes tüntetést Calais-ban.

Február 22-én a lille-i bűnügyi rendőrség már őrizetbe vett három férfit és egy nőt, akiket azzal vádolnak, hogy több hónapon át rendszeresen megtámadták a calais-i sátortáborban élő betolakodókat.

Február 11-én pedig hét férfit tetten értek a rendőrök Dunkerque városa közekében a tengerparton, amikor öt iraki kurd férfit támadtak meg. Eljárás indult ellenük, jelenleg előzetes letartóztatásban vannak.

(MTI nyomán)

Nem csoda, ha szakad a cérna: B@ssza meg Franciaország! – írták a De Gaulle-szoborra a Zsohár-ideálok, majd kitűzték az IÁ zászlaját


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »