Betolakodók és helyiek csaptak össze Németországban

A szászországi Bautzenben a helyi rendőrség csütörtöki közleménye szerint nagyjából 80 fiatal helyi férfi és nő és 20 fiatal menedékkérő került összetűzésbe egy téren. (A kép illusztráció. Egy korábbi német rendőrök ellen irányuló arab támadás pillanatát rögzíti.)

A helyiek – “láthatóan erőszakra kész személyek”, akiknek nagy része a szélsőjobbhoz sorolható – lózungokat skandáltak, amelyek szerint Bautzen és az összetűzés helyszíne a németeké. A rendőrség hiába próbálta a helyiekre kenni az összetűzést, lásd “láthatóan erőszakra kész személyek”, ferdítése a tényeken mégsem tudott változtatni. Ugyanis a két tábor közötti vita tettlegességbe torkollt, és a szemtanúk beszámolói alapján a menedékkérők ütöttek először.

A békés migránsok a helyszínre vezényelt rendőrökre is rárontottak, palackokkal, fadarabokkal és egyéb tárgyakkal dobálták meg őket. A rendőrök paprikaspray-vel, gumibottal léptek fel a támadókkal szemben.

Az intézkedésben 100 rendőr vett részt, a rendet hajnalra állították helyre. Garázdaság és súlyos testi sértés gyanúja miatt indítottak eljárást.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »