Betlehemi csillag – „Fénygyűjtés” Kárpátaljának az ünnepre

Országos adománygyűjtést hirdet a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy a rendszeres áramkimaradásokkal küzdő kárpátaljaiak számára is biztosított lehessen az ünnep fénye. A szeretetszolgálat December 20-ig várja a gyertyákat és elemlámpákat. Anyagi felajánlással is lehet csatlakozni a programhoz, amelyből a határon túli templomok karácsonyi világítását támogatná a szervezet.

Az elmúlt hónapokban az orosz–ukrán háború következményeként rendszeressé vált Ukrajnában, így Kárpátalján is a közüzemi szolgáltatások akadozása. Előre tervezett és váratlanul jelentkező áramszünetek egyaránt megnehezítik a mindennapokat. A háztartások jellemzően nem rendelkeznek áramfejlesztőkkel a villanyáram pótlására, és a közvilágítás hiánya miatt megnőtt az esti órákban bekövetkező balesetek száma.

Tárgyi adományként gyertyákat és elemlámpákat gyűjtenek, amelyeket a Magyar Református Szeretetszolgálat december 20-ig vár budapesti és debreceni központi irodáiban. A szervezet munkatársai az összegyűlt felajánlásokat még az ünnepet megelőző napokban eljuttatják Kárpátaljára, akárcsak a templomok megvilágítását biztosító lámpákat.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a háború kitörésének első napja óta segíti nemcsak a hazánkba érkező menekülőket, hanem a Kárpátalján maradókat is. A határon túli konzultációk eredményeként meghirdetett Betlehemi csillag program kettős célt szolgál: a tárgyi adományokból a családok, idősek otthonának hiánypótló megvilágítása válik lehetővé, a pénzügyi adománygyűjtés eredményéből pedig akkumulátoros, nagy teljesítményű lámpákat vásárol az alapítvány, hogy a karácsonyi istentiszteletek idején mind a száznyolc kárpátaljai református gyülekezetben biztosított legyen a templomok világítása.

Az adománygyűjtéshez tetszőleges összeg felajánlásával is lehet csatlakozni egészen év végéig az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, valamint a szervezet 10702019-85008898-51100005 számú számlájára történő utalással. Közleményben kérik feltüntetni: Betlehemi csillag.