Betis-Fradi – Stöger: “Meg akarjuk szerezni az első pontjainkat”

Betis-Fradi – Stöger: “Meg akarjuk szerezni az első pontjainkat”

“Meg akarjuk szerezni az első pontjainkat” – A Betis elleni sevillai UEL-mérkőzés előtt Peter Stöger vezetőedző és Henry Wingo válaszoltak az újságíróknak.

A Ferencváros férfi labdarúgócsapata utolsó idegenbeli mérkőzésén Sevillában lép pályára a Betis vendégeként az UEFA Európa Liga csoportkörének ötödik fordulójában. A találkozót november 25-én csütörtökön 18.45-től játsszák. A meccs előtti napon megtartották mindkét csapat sajtótájékoztatóját. Először a hazaiak vezetőedzője, Manuel Pellegrini állt az újságírók rendelkezésére, majd nem sokkal később a Ferencváros trénere, Peter Stöger valamint játékosa, Henry Wingo válaszolt az újságírók kérdéseire.

Először Henry Wingót kérdezték arról, mennyire nyomasztja az előző, budapesti Betis elleni mérkőzés emléke, amelyen csapatunk 3-1-es vereséget szenvedett.

– Nem nyomaszt az előző mérkőzés emléke, hiszen az eredmény ellenére nem játszottunk rosszul azon a találkozón. Természetesen most is az lesz a célunk, hogy jó játékot mutassunk be és pontot, pontokat szerezzünk – válaszolta Henry Wingo, akit ezután arról kérdeztek, melyik csoportellenfelet tartja a legerősebbnek, és mennyiben más egy ilyen mérkőzés, mint mondjuk egy MOL Fehérvár elleni rangadó az NB I-ben.

– Nagyon nehéz különbséget tenni az ellenfeleink között, hiszen mindhárom csapat nagyon magas kvalitású. Mindegyik ellen különböző taktikai repertoárt kell alkalmazni. Ami a holnapi mérkőzést illeti, természetesen ezúttal is az a célunk, hogy lehetőleg ne kapjunk gólt, és minél jobb eredménnyel hagyjuk el a pályát. Nyilván az megnehezíti a dolgunkat, hogy nem ismerjük az ellenfél kezdőjét, így nem tudjuk előre, melyik játékosokra kell különösen odafigyelnünk, de kellően fel vagyunk készülve a ránk váró kihívásokra.

A játékostól ezt követően azt kérdezték, az esélytelenek nyugalmával lépnek-e pályára a mérkőzésen, vagy nyomasztja-e őket, hogy még pontot sem szereztek idén a sorozatban.

– A magyar bajnokságban elért jó eredmények remek hangulatot teremtettek nem csak egyénileg, de csapatszinten is az öltözőben. Egyre jobb és jobb focit tudunk játszani, ez természetesen mindenkire motiválóan hat. Megpróbáljuk ezt a hangulatot átvinni a hátralévő Európa Liga-mérkőzésekre is, és megszerezni az első pontjainkat az idei sorozatban, így semmiképpen sem mondanám, hogy nyomasztana minket bármi is

Hírdetés

– válaszolta Henry Wingo, aki után Peter Stöger is elmondta várakozásait a csütörtöki mérkőzéssel kapcsolatban.

– Miután láttuk már az összes csoportellenfelünket, úgy gondolom, ez könnyedén lehetne akár egy Bajnokok Ligája-csoport is, nagyon erős csapatokkal kerültünk össze. Ráadásul mindegyikük különböző stílust képvisel, ami érdekes kihívás. Számomra nagyon szimpatikus a Betis játéka, sokpasszos támadójátékot játszanak. Nehéz egy ilyen képességű együttes ellen érvényesíteni a céljainkat, de természetesen megpróbálunk mindent ennek érdekében. Az elmúlt hetekben sikerült apró lépéseket tennünk a helyes irányban, reméljük, ezt most a nemzetközi porondon is tudjuk kamatoztatni és pontot, pontokat tudunk szerezni

– mondta a vezetőedző, akit ezután arról kérdeztek, mi a terve a spanyol élvonal leghatékonyabb csatárpárosának semlegesítésére.

– Úgy gondolom, csapatszinten tudunk csak hatékonyan védekezni ilyen képességű játékosok ellen. Szerencsére egyre jobban és jobban ment a védekezés az elmúlt hetekben, a magyar bajnokságban négy mérkőzést is lehoztunk kapott gól nélkül. Azt vallom, a védekezés már a támadókkal elkezdődik, de természetesen a támadásokra is megfelelő hangsúlyt kell fektetnünk. Mindenképpen hatékonyabbnak kell lennünk a befejezésekkor, sok helyzetünk volt a korábbi mérkőzéseken, amikkel nem éltünk, illetve olyan hibákat követtünk el, amik ezen a szinten megbosszulják magukat, ezért nem volt esélyünk eddig pontot szerezni.

Peter Stögert ezután a sérültekről, távolmaradókról is faggatták, ő pedig elmondta, hogy ezúttal Zubkov és Uzuni nem lép pályára sérülés miatt, akik az elmúlt meccseken nagyon jól játszottak, így hiányozni fognak, ám hozzátette, az elmúlt találkozókon különböző felállásokban is sikeresek tudtak lenni, így úgy gondolja, jó eséllyel harcolhatnak így is a pontokért.

A tréner zárásként arra a kérdésre is válaszolt, mi töltené el elégedettséggel a mai mérkőzés után.

– A futballban mindig két dologról beszélnek, a teljesítményről és a végeredményről. Előbbivel elégedett vagyok az elmúlt hetekben, viszont mindenképpen szeretnénk megszerezni az első pontokat az Európa Ligában is, ami nagyon nem lesz könnyű, hiszen a Betisnek szüksége van a győzelemre a továbbjutásért vívott harcban. Ennek ellenére remélem, hogy eredményesek és sikeresek tudunk lenni, ez az egyértelmű célunk.

A Real Betis – FTC UEFA Európa Liga-mérkőzést november 25-én csütörtökön 18.45-től rendezik a sevillai Benito Villamarín Stadionban.

fradi.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »