Beszüntették az eljárást az avantgárd művet keresztrejtvénynek néző idős nő ellen

Beszüntették az eljárást az avantgárd művet keresztrejtvénynek néző idős nő ellen

Beszüntették az eljárást egy 90 éves német nő ügyében, aki kitöltött egy keresztrejtvénynek látszó műalkotást egy nürnbergi múzeumban. A nürnbergi ügyészség szóvivője kedden jelentette be az ügy ad acta tételét, a cselekmény csekély súlyára hivatkozva.  

A nürnbergi ügyészség szóvivője kedden jelentette be az ügy ad acta tételét, a cselekmény csekély súlyára hivatkozva. A szóvivő közölte, hogy “illő alapossággal” vizsgálták ki az esetet. Megállapították, hogy a nyugdíjas látogató nem okozott nagy kárt, főleg nem maradandót, figyelembe vették a nő “büntetlen előéletét” és azt is, hogy a múzeum nem ragaszkodott a büntetőjogi felelősségre vonáshoz.

Az idős nő július közepén került be a hírekbe azzal, hogy a nürnbergi Neues Museumban golyóstollal kitöltött egy keresztrejtvényt, amely részét képezte Arthur Köpcke fluxusművész egy képének. A nyugdíjas nő szó szerint vette a keresztrejtvény fölötti, “Insert Words” (Írjon be szavakat!) feliratot. A rongálással nem okozott tartós kárt, a beírt szavakat a múzeum restaurátorai maradéktalanul el tudták távolítani oldószerrel. A 80 ezer euróra (25 millió forintra) biztosított képet egy gyűjtő adta kölcsön a nürnbergi Neues Museumnak.


Forrás:mult-kor.hu
Tovább a cikkre »