Beszélgetés Udvardy György érsekkel és Felföldi László kinevezett pécsi megyéspüspökkel

Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó és Felföldi László kinevezett pécsi megyéspüspök videoriportban nyilatkozott arról, hogyan készülnek a január 6-án, vízkereszt ünnepén tartandó püspökszentelésre.

Szép Attila püspöki irodaigazgató január 4-én a Pécsi Egyházmegye püspöki hivatalában fogadta a leköszönő Udvardy György pécsi apostoli kormányzót és a hivatalba lépő Felföldi Lászlót, akit Ferenc pápa 2020. november 18-án pécsi megyéspüspökké nevezett ki.

A videoriportban Udvardy György érsek arról nyilatkozott, hogy mi mindent köszönhet pécsi szolgálati helyének, amelyre szeretettel gondol. Felföldi László kinevezett pécsi megyéspüspök az előtte álló feladatokról beszélt, melyek között első helyen az ott élő emberek, az egyházmegye és a környezet megismerése áll.

Hírdetés

A beszélgetést vezető Szép Attila püspöki irodaigazgató a püspökszentelésen kívül a papi hivatással kapcsolatban is több kérdést feltett a főpásztoroknak, valamint az elmúlt időszak – az advent és a karácsonyi ünnepkör – eseményeire is kitért.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »