Beszáll az egri fociba a milliárdos DVTK-tulaj

A Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó Borsodsport Invest Kft. és az Egri Sportcentrum Labdarúgó Sportegyesület közös céget alapított Eger Labdarúgó Sport Kft. néven – írja a Világgazdaság.

A portál úgy tudja, hogy a 3 millió forint törzstőkéjű cég ügyvezetője Harmati Péter lett. A Vg.hu cikkében arra emlékeztet, hogy Leisztinger tavaly nyáron jelentette be, hogy a diósgyőri foci megmentése után következhet az egri labdarúgás.

Az Eger a 2012–2013-as szezonban kiesett az NB I-ből, de pénze már nem volt a másodosztályú licencre. A következő évben felszámolás indult a klubot működtető Egri Futball Club Kft. ellen, így a Magyar Labdarúgó Szövetség kizárta az NB III keleti csoportjából is.

A zavaros körülmények között az egri futball, elsősorban az utánpótlás megmentése volt a célja a Sportcentrum Labdarúgó Sportegyesületnek – mondta a Világgazdaságnak Harmati Péter, aki arról számolt be, hogy az elmúlt két évben 40-ről 300-ra nőtt a játékosok száma. Az új befektető bevonásával magasabb szintre szeretnének lépni „szakmai és anyagi szempontból” is – fogalmazott.

Harmati a befektetőtől várt konkrét invesztícióról nem tudott nyilatkozni, mondván, az együttműködés még kezdeti stádiumban van, de a cél az, hogy három-öt éven belül a második vonalba kerüljön fel a felnőttcsapat. A Borsodsport Invest eddig nem ódzkodott a kiadásoktól, mérlege alapján négy év alatt 800 millió forint veszteséget termelt, 2014 végére mínusz 600 millióra fogyasztotta a saját tőkéjét – írja a portál.

Kedden derült ki, hogy eladhatják Leisztinger Tamás cégeinek gyöngyszemét, a Hunguest Hotels Zrt.-t.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »