Bespájzolt idegenlégiósokból a Puskás Akadémia

Annyi külföldi játékossal szerződött le, hogy már ki tud állni tisztán külföldi csapattal is a magyar utánpótlás felcsúti fellegvára – írja a 444.hu cikke.

A szlovén Denis Klinar és az uruguayi Gonzalo Vega után megvan a Puskás Akadémia harmadik téli igazolása: a klub bejelentette egy másik szlovén szélsőhátvéd, a 25 éves Dejan Trajkovszki szerződtetését a holland élvonalbeli Twente csapatától. Trajkovszki Mariborban kezdte pályafutását, egy éve játszott Hollandiában. Pont a balhátvéd posztjára jön, ahol az eddig egyetlen viszonylag rendszeresen játszó saját nevelésű játékos, Spandler Csaba szerepel.

Hírdetés

A cikk szerzője úgy számol, hogy ezzel már 11-en vannak a külföldiek a keretben, így akár teljesen külföldi csapattal is kiállhat a Puskás, ha akar. A liga szabályai szerint öt olyan játékos léphet pályára, aki Európán kívülinek számít, ennyi van is, a másik hat légiós uniós állampolgár, náluk nincs korlátozás, így Pintér Attila mester – ha nem akar – már nem kénytelen magyar játékost is a pályára küldeni tavasszal. 

Minden további nélkül kiállhat a bajnokikon az alábbi kezdő tizenegy: Danilovics – Klinar, Heris, Trajkovszki – Bacelic-Grigic, Mevoungou – Latifi, Vega, Knezevic – Perosevic, Diallo. 

Pintér mester szívesen beszél arról, hogy minél több fiatalnak kell lehetőséget adni, és elvileg az egész akadémiai rendszer és csapat erre a filozófiára épült. Ehhez képest most már lassan nem csak a fiatalok szorulnak ki a Puskásból, de a magyarok is – következtet a 444.hu cikke.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »