Bernek Péter tanítványaként folytatja Késely Ajna

Bernek Péter tanítványaként folytatja Késely Ajna

A kétszeres Európa-bajnoki ezüst- és egyszeres bronzérmes úszó a karrierjét Tokió után befejező társa első tanítványa lesz.

Mint azt korábban az Infostart is megírta, Sós Csaba szövetségi kapitány az edzőváltások kapcsán bejelentette, hogy Késely Ajna elhagyja Turi Györgyöt. Hamar kiderült, hogy kinél folytatja a gyorsúszó.

A 20 éves sportolót Bernek Péter készíti fel, aki egy héttel ezelőtt jelentette be visszavonulását versenyzőként, egyúttal jelezte: edzőként folytatja pályafutását – írja az MTI.

Hírdetés

“Ajnával tisztáztunk minden sportszakmai kérdést, amely fontos ahhoz, hogy tudjuk: ki, mit várhat a másiktól és mi az, amit vállal. Megkaptam a bizalmat, mint pályakezdő edző, ami számomra rendkívül fontos és nagyon motivál! Beleállunk a feladatokba, amely mindenki számára új felállás lesz, más jellegű munkát igényel, részemről sok tanulást és mindkettőnk részéről sok-sok erőfeszítést” – írta Facebook-oldalán a 2014-ben 400 gyorson rövid pályás világbajnok Bernek, aki mindössze kilenc évvel idősebb tanítványánál.

Késely Ajna közel kilenc évig a Kőbánya SC kötelékében Turi Györgynél úszott, akinek felkészítésével többek között három ifjúsági olimpiai bajnoki és junior világbajnoki címet is nyert.

A fiatal magyar versenyző ott volt a tokiói olimpián, két fő számában, 400 és 800 méter gyorson nem jutott döntőbe, előbbiben a 10., utóbbiban a 13. helyen zárt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »