Bérmálás, megújult templombelső és közösségi ház megáldása Sopronkövesden

Bérmálás, megújult templombelső és közösségi ház megáldása Sopronkövesden

Szeptember 20-án Sopronkövesden ünnepi szentmise keretében Veres András győri megyéspüspök a bérmálás szentségében részesített két fiatalt. A főpásztor a Kisboldogasszony tiszteletére felszentelt 210 éves templom új belső kialakítását és az új közösségi házat is megáldotta.

A bérmálás megerősít abban, ami a keresztségben elkezdődött. A megkeresztelt fiatal maga vállalja azt, amit a keresztségben a szülei vállaltak helyette: a krisztusi életet és küldetést. Két fiatal részesült a bérmálás szentségében, egyesültek a Szentlélekkel, nagykorú kereszténnyé váltak. Veres András püspök prédikációjában idézte Prohászka Ottokár sorait: „Hiszek a Szeretetben, hiszek a Szent Szívben, hiszek a Szeretet Közösségében, hiszek a Szeretet végső győzelmében” – e sorokkal kérte arra a bérmálkozókat, hogy egész életük során hűségesen járjanak az említett úton.

Az idő múlásával szükségessé vált a templombelső felújítása. Az elmúlt két évben az önkormányzat, a hívek és a plébánia összefogásával a búcsú ünnepére befejeződtek a munkálatok.

A plébániakertben az új közösségi ház kialakítása évekkel ezelőtt kezdődött. Néhány év kihagyás után Szarka Gábor plébános buzgó szervezésével és irányításával elkészült az épület.

Hírdetés

Hármas ünnepre gyűltek össze a sopronkövesdi hívek. Az igazi feladat azonban most vár mindannyiukra, hogy megtöltsék a templomot, és a közösségi házat buzgó keresztényekkel, vallásos lelkületű programokkal, és élő egyházközség legyenek.

Mindehhez kérték a Mindenható Isten áldását!

Forrás: Kovács Lászlóné/Győri Egyházmegye Sajtóiroda

Fotó: Földesi Baán Mónika

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »