Berlusconi szívműtét előtt áll

Szívbillentyűműtétet kell végrehajtani a volt olasz miniszterelnök Silvio Berlusconin, a jobbközép Hajrá, Olaszország! (FI) ellenzéki párt elnökén – jelentették be orvosai csütörtökön.

Silvio Berlusconit a milánói San Raffaele-kórházban a jövő héten műtik meg. A beavatkozás várhatóan négyórás lesz. Alberto Zangrillo, a politikus személyes orvosa a sajtónak elmondta, hogy Silvio Berlusconi súlyos szívelégtelenségben szenved, ezért van szükség a műtétre.

A nyolcvanadik évét szeptemberben betöltő Silvio Berlusconit kedden vitték a milánói San Raffaele-kórházba. Előtte személyesen vett részt az önkormányzati választások kampányában, többek között jelen volt az FI római főpolgármester-jelöltje kampányzáró találkozóján. A múlt hét végi szavazáson – noha már rosszul volt – részt vett. Orvosa úgy fogalmazott, az életét kockáztatta. Silvio Berlusconit kizárólag családtagjai és legközelebbi munkatársai látogathatják a kórházban.

A négyszeres volt olasz kormányfő 2014 májusa és 2015 márciusa között egy idősek otthonában végzett közmunkával teljesítette az adócsalásért rá kirótt büntetést. Azóta látszólag visszavonult az aktív politikától, a mostani önkormányzati választásokon azonban ismét ő döntött az FI jobbközép szövetség jelöltjeiről. Ezért számos kritikát kapott Matteo Salvinitől, a szintén ellenzéki Északi Liga vezérétől, aki megújult, „Berlusconi-mentes” politikát szorgalmaz az olasz jobboldali–jobbközép erőktől.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »