Berlinben bombával fenyegetőzött egy férfi miközben Bin Ladenről üvöltözött

Berlinben bombával fenyegetőzött egy férfi miközben Bin Ladenről üvöltözött

Letartóztattak egy férfit Németországban, miután Berlinben az amerikai nagykövetség épülete előtt egy bőröndöt fogva a kezében azt állította, hogy bomba van nála.

A Pariser Platzon talált bőröndben néhány ruha és személyes holmi volt, a Brandenburgi kapu környékét azonban elővigyázatosság miatt a rendőrség lezárta. / Forrás: atv.hu

A Pariser Platzon talált bőröndben néhány ruha és személyes holmi volt, a Brandenburgi kapu környékét azonban elővigyázatosság miatt a rendőrség lezárta. Német sajtóértesülések szerint a férfi Oszama bin Laden halálát akart megbosszulni. Ezt az értesülést a rendőrség nem erősítette meg.

Az incidens reggel fél 8-kor történt, amikor egy 23 éves német férfi megpróbált bejutni az amerikai nagykövetség épületéhez, a biztonsági őrök azonban elzavarták. Ekkor azonban erőszakossá vált az illető, és megpróbálta megütni az őröket.

A gyanúsított azzal fenyegetőzött, hogy bomba van a táskájában, amelyet a nagykövetség előtt hagyott.  A nagykövetség szóvivője arról számolt be, hogy a férfi bemutatta amerikai útlevelét, amelyet meg akart újítani. Akkor mérgesedett el a helyzet, amikor egy másik helyszínre irányították át. “A biztonsági őr a hadonászó férfit a földre vitte, majd egy német rendőr megbilincselte. Ekkor kiabálta azt, hogy bomba van a táskájában, majd elvezették” – mondta a szóvivő.

Egy speciális egység végül egy robot segítségével kinyitotta a táskát, amelyben csupa ártatlan holmi találtak. Később egy biztonságos helyszínen elővigyázatosságból felrobbantották a táskát.

Forrás: atv.hu

The post Berlinben bombával fenyegetőzött egy férfi miközben Bin Ladenről üvöltözött appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »