Béreš valószínűleg mégsem indul az elnökválasztáson

Béreš valószínűleg mégsem indul az elnökválasztáson

Imrich Béreš bankár, aki hétfőn jelentette be, hogy indulna a jövő évi elnökválasztáson, és a jelöltsége támogatására petíciót indít, valószínűleg mégsem jelölteti magát.

„Az elmúlt napok és órák eseményei komoly hatással voltak a családom magánéletére és nyugalmára. Személy szerint én kész voltam kiállni bármilyen támadást, de azzal nem számoltam, hogy a hozzám legközelebb állók fognak szenvedni” – írta Béreš állásfoglalásában, melyet kedden este küldött el a média képviselőinek. Ebben az édesanyja könnyeiről, a fia félelméről és arról is írt, hogy félti az egészségüket.

„Tudatosítottam, hogy a hozzám legközelebb állóktól nem követelhetek ilyen áldozatot. Ők a legfontosabbak számomra, értékesebbek, mint bármilyen közhivatal” – áll a közleményben, mely szerint Béreš továbbra is elkötelezett marad abban, hogy segítse az országot, de ezt olyan módon fogja megvalósítani, ahogy eddig.

Hírdetés

Béreš hétfőn (4.16.) jelentette be, hogy polgári jelöltként indulna a jövő évi elnökválasztáson, ennek érdekében petíciót indított. Azt ígérte, hogy csak akkor jelölteti magát, ha a törvény által előírt, 15 000 aláírásnak a kétszeresét, 30 000-et sikerül összegyűjtenie. A sajtótájékoztatón elutasította a sajtóban megjelent információkat arról, hogy rátámadt volna a volt feleségére, ez ügyben jogi lépéseket is kilátásba helyezett.

Béreš petíciós csapatának tagja volt Róbert Bezák emeritus érsek és Milan Kňažko is, aki korábban szintén harcba szállt az elnöki tisztségért. Kedden bejelentették, hogy a Béreš magánéletére vonatkozó, nyilvánosságra került információkra tekintettel kilépnek a petíciós bizottságból. Ezt a lépést azzal indokolták, hogy az információkkal kapcsolatban eddig nem kaptak kielégítő magyarázatot.

A következő elnökválasztás 2019 tavaszán esedékes. Andrej Kiska államfő egyelőre nem mondta meg, hogy indul-e újra a posztért. Az egyes pártok sem mutatták még be a jelöltjeiket. Korábban Radovan Znášik jelentette be, hogy polgári jelöltként indulna a választásokon. Juraj Zábojník biztonsági elemző is kilátásba helyezte az indulását.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »