Berényit megválasztották Nagyszombat megye első alelnökévé

Berényit megválasztották Nagyszombat megye első alelnökévé

Nagyszombat megye közgyűlésének mai ülésén az előzetes várakozásokkal összhangban Berényi Józsefet, az MKP megyefőnök-jelöltjét választották meg Nagyszombat megye első alelnökének. Berényi mellett három másik helyettese is lesz Jozrf Viskupič megyefőnöknek.

Berényi főállásban láthatja el a feladatát és komoly portfóliót kapott, mely nemcsak a két magyarlakta járást (Dunaszerdahely és Galánta) fedi le, hanem az egész megyét.

Az alelnökök azonban már nem a megyén belüli régiókért fognak felelni, hanem mindegyikük külön portfóliót kapott. Az MKP korábbi elnöke a magyarlakta területek szempontjából is fontos közlekedésért, oktatásért és iskolaügyért fog felelni.

Hírdetés

Pavol Kalman hatáskörébe tartozik majd az egészségügyi ellátás, a regionális- és vidékfejlesztés és környezetvédelem. Roman Sova a megye pénzügyeivel és gazdálkodásával fog foglalkozni,  Marek Neštický a sportért, ifjúságért, kultúráért és átlátható megyéért felel majd.

Mint arról a Körképen elsőként beszámoltunk, Igor Matovič néhány hete helyezte kilátásba a következő parlamenti választások előtt az MKP-val való közös indulást. Az OLaNO-MKP koalíció a mai nappal Nagyszombat megyében már meg is valósult. A Körkép kérdésére Berényi elmondta, hogy megyei együttműködéssel a két párt nem távolodik egymástól.

Körkép.sk
borító: Berényi József Facebook oldala


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »