Berényi József lesz Nagyszombat megye egyik alelnöke

Berényi József lesz Nagyszombat megye egyik alelnöke

Jozef Viskupič (OĽaNO) újonnan megválasztott megyeelnök bemutatta négy leendő alelnökét, a Körkép.sk információi szerint az MKP-s politikus lesz Nagyszombat megye első alelnöke.  Nagyszombat megyében így először valósul meg az Igor Matovič által szorgalmazott MKP-OĽaNO együttműködés. 

Viskupičot Berényi mellett Pavol Kalman (OĽaNO-KDH-SaS),  Marek Neštický (független) és  Roman Sova (OĽaNO-KDH-SaS)  fogják segíteni a megye irányításában.

Az MKP egykori elnöke így megtarthatja alelnöki pozícióját, az elnökök azonban már nem a megyén belüli régiókért fognak felelni, hanem mindegyikük külön portfóliót kapott. Berényi a magyarlakta területek szempontjából is fontos közlekedésért, infrastruktúráért, oktatásért és iskolaügyért fog felelni.

Pavol Kalman hatáskörébe tartozik majd az egészségügyi ellátás, a regionális- és vidékfejlesztést és környezetvédelem. Roman Sova a megye pénzügyeivel és gazdálkodásával fog foglalkozni,  Marek Neštický a sportért, ifjúságért, kultúráért és átlátható megyéért felel majd.

Hírdetés

A megyei képviselő-testület december 20-án tartja meg első ülését, amelyen elfogadják majd a megye 2018-as költségvetését –  Viskupič azonban jelezte, hogy ez januárban és februárban jelentősen változni fog. Az első ülésen felállítják a bizottságokat és foglalkoznak majd az alelnökök megválasztásával is

Már korábban megkezdődtek a tárgyalások 

-nyilatkozta portálunknak Berényi a megyei választásokat követően, amely során kitért az ellenzéki összefogásra és az MKP lehetőségeire is.

Körkép.sk / SME / SITA
borító: mkp.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »