Berényi József a Szövetség megmérettetést és felelősséget nem vállaló megmondóembereiről

Berényi József a Szövetség megmérettetést és felelősséget nem vállaló megmondóembereiről

A megyei és a helyhatósági választásokon a Szövetség azért szerepelt jól, mert sokan vállaltuk a megmérettetést, hitelesnek bizonyultunk a választók szemében, a platformokat félretéve egységesen kampányoltunk és voltak felmutatható eredményeink helyi és megyei szinten. Vannak a Szövetségnek olyan vezető tisztségviselői is, akik nem vállalták a megmérettetést, sőt olyan is akadt, aki választani sem ment el! – olvasható Berényi József írásában, melyet közösségi oldalán tett közzé.

(Az olvasókra bízom annak megítélését, hogy jelöltjeink százai biztatták a Szlovákiában élő magyarokat a választásra, de pártunk egyik vezetője nem érezte annak a súlyát, hogy Szövetségünk első megmérettetésén legalább választóként részt vegyen …) Ezek a tisztségviselők viszont nyilvános megszólalásaikkal a választások előtt és után is előszeretettel provokálják pártunk többségét. Vajon miért?

Pártelnöki felkérés vagy elnökségi mandátum nélkül előszeretettel mondják meg nekünk, hogy mi a Szövetség politikája, kikkel lehet együttműködni vagy kivel nem, elmondják nekünk „tájékozatlanoknak”, hogy mit gondoljunk az orosz-ukrán háborúról vagy éppen Orbán Viktorról …

Hírdetés

Sajnos fennáll a gyanú, hogy a parlamenti választások sikerében is csak akkor lesznek érdekeltek, ha a Szövetség az ő elképzelésük szerint működik és politizál. Egyébként nekik nem fog kelleni a törvényhozásba való bejutás sem!

(Mert ők az elengedhetetlen alázatról nem tudnak semmit, de az indokolatlan arroganciát tekintve világbajnokok.)

A választópolgár azonban ezt látja, ezt is megmutatták a megyei és helyhatósági választások. A kérdés most már csak az, hogy a pártunkon belül mit kezdjünk ezzel a jelenséggel? Nincs sok időnk a válaszra.

(Berényi József, a Szövetség MKP Platformjának elnöke/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »