Bérelt teherautóval gyilkolt a nizzai terrorista

Bérelt volt az a teherautó, amelyet a több mint 80 halálos áldozatot követelő nizzai ámokfutás végrehajtásához használtak – jelentette pénteken a helyi média nyomozói körökből származó információk alapján.

A fehér színű járművet néhány nappal korábban bérelték ki a Provence-Alpes-Cote d’Azur délkelet-franciaországi régióban.

A teherautó sofőrje a tengerparti városban csütörtök este a francia nemzeti ünnep alkalmából összegyűlt tömegbe hajtott, és két kilométeren át 80 kilométeres óránkénti sebességgel haladva 84 embert halálra gázolt. A vezető célja egyértelműen az volt, hogy minél több embert elsodorjon – írta az AFP francia hírügynökség.

A Le Figaro című francia napilap jelentése szerint a sofőrön kívül nem tartózkodott más a járműben. Az újság úgy tudja, hogy a halálos áldozatok között van a helyi határrendészet második számú embere is.

Korábban Christian Estrosi, a Nizzát is magában foglaló körzet vezetője nyilatkozatában azt mondta, hogy a francia rendőrség “egy magas rangú tagja” is halálát lelte a merényletben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »