Benyújtották az uniós pénzek miatt létfontosságú újabb törvényeket

Benyújtották az uniós pénzek miatt létfontosságú újabb törvényeket

Az Európai Bizottság ezek elfogadásához kötötte a 3000 milliárd forint kifizetését.

Benyújtotta a kormány azoknak a törvénymódosításoknak az újabb adagját, amelyeket azért vállalt az Európai Bizottság felé, hogy ne essen el Magyarország mintegy 3000 milliárd forintnyi EU-s forrástól – írja a Telex.

A dokumentumok itt és itt érhetők el.

Mint emlékeztetnek rá, ahogy azt a kormány képviselői korábban ígérték, az első adagot még hétfőn nyújtották be, abban egyebek mellett az is megjelent, hogy a NAV aktívan segítheti majd az OLAF vizsgálatait. A második adag beadását péntekre ígérték, ez történt meg tehát most.

Létrehoznak a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóságot, ami a Lázár János vezette Területfejlesztési Minisztériumban fog működni, és az EU-s források felhasználását ellenőrzi – írják.

A mostani törvénymódosítási javaslatok között például szó van arról, hogy megkönnyítik a közérdekű adatokhoz való hozzáférés lehetőségeit a veszélyhelyzet alatt. A módosítások értelmében nem számlázzák majd a közérdekű adatok kiadásának munkaerőköltségeit, és módosítják a határidőre vonatkozó előírásokat is.

Az Integritás Hatóságról létrehozásáról is szól az egyik törvényjavaslat, és kiderül a korrupcióellenes munkacsoportról, hogy 21 tagú lesz, ebből 10 civil lesz.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »