Benedek Tibor szerint az elején nem lesz parádé

A világ- és Európa-bajnok szerbek elleni mérkőzéssel szombaton megkezdi szereplését a riói olimpián a magyar férfi vízilabda-válogatott.

Rio: melyik magyar mikor látható?

Benedek Tibor együttese csak áprilisban, a trieszti kvalifikációs tornán biztosította helyét az ötkarikás mezőnyben, de a szakember azt mondta, jót tett a csapatnak, hogy emiatt sok időt – plusz három hetet – tudott együtt készülni.

A magyarok a szerbek mellett a házigazda brazilokkal, a görögökkel, az ausztrálokkal és a japánokkal találkoznak az ötkarikás viadal első szakaszában, a csoportból az első négy helyezett jut tovább.

Több csapatnak, így a magyarnak is van esélye az éremszerzésre a férfi tornán, a mezőnyből mégis toronymagasan kiemelkedik a szerb válogatott, amely a 2012-es londoni játékok óta rendezett hét világversenyből hatot megnyert. Az egyetlen kivételt a 2013-as barcelonai vb jelenti, ezen a magyar válogatott győzött. Azon a tornán mutatkozott be világversenyen szövetségi kapitányként Benedek Tibor.

A magyar válogatott a brazíliai megérkezést követően azonnal továbbutazott a Sao Paulótól 300 kilométerre fekvő Bauru városába, ahonnan csak csütörtökön tért vissza az ötkarikás játékok színhelyére.

„Összesen három edzésünk van a rajtig, ebből kettőt szerencsére itt a mérkőzések helyszínén tudunk elvégezni, ami nagy segítség, hiszen a többi uszoda, ahol tréningezni lehet, harminc kilométerre van a falutól” – nyilatkozott Benedek Tibor az M4 Sport kamerája előtt. Hozzátette: a csapat készen áll a rajtra, ugyanakkor folyamatosan fejlődnie kell majd.

„Nem tűztem ki célul a csoportelsőséget, hanem azt, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobban játsszunk, egységesebbek legyünk, ugyanis az utolsó három összecsapás az, ami majd végül eldönti a végeredményt” – fogalmazott a szakember, aki hetedik olimpiáján vesz részt, játékosként ötször, segédedzőként pedig egyszer szerepelt az ötkarikás játékokon.

A B csoportban az Egyesült Államok, Spanyolország, Franciaország, Montenegró, Olaszország és a címvédő Horvátország harcol a továbbjutásért.

A férfi vízilabdatorna szombaton rajtol, a csoportmérkőzéseket az utolsó fordulóig a Maria Lenk Uszodában rendezik, azt követően a mezőny „átköltözik” az Olimpiai Uszodába.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »