Bencsik János kötelezővé tenné az oltást a parlamenti képviselőknek is

Bencsik János kötelezővé tenné az oltást a parlamenti képviselőknek is

Benyújtotta erre vonatkozó határozati javaslatát.

Az egykor jobbikos, most független képviselő szerint – egyebek mellett – az állampolgárok egészségének, életének megóvása és a közfeladatok akadálytalan ellátása érdekében van szükség az országgyűlési képviselők kötelező beoltására – vette észre a 24.hu.

Hírdetés

Bencsik János javaslata szerint megszűnne annak a képviselőnek a megbízatása, aki 2021. december 31-éig nem oltatja be magát.

Indoklása szerint a kormány rendeletei alapján november 1-jétől a munkáltatók kötelezővé tehetik dolgozóiknak az oltást, ami egyes állami foglalkoztatóknál mindenkinek kötelező lesz. Emlékeztetett rá, hogy az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója, Such György élt is a lehetőséggel, kötelezővé tette a védőoltást december 31-éig minden országgyűlési alkalmazottnak. Ha valaki mégsem oltatja be magát, azt 2022. január 1-től fizetés nélküli szabadságra küldik.

A képviselőknek ezt nem írhatja elő az Országgyűlés Hivatala, őket csak jogszabályban kötelezhetik az oltás felvételére, amit Bencsik János indokoltnak tart a példamutatás, a társadalmi méltányosság miatt is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »