Bencsik András: UberEurópa

Valahol a Soros György által fizetett Univerzumban, egy korántsem távoli galaxisban fogalmazódott meg a XXI. század legsötétebb alapvetése, amelynek lényege az, hogy az információáramlás robbanásszerű fejlődésével egy új éra kezdődött el: a virtualitás korszaka.

A valóság egészen más. Hollywood szokása szerint melléfogott, vagy direkt hazudozott már megint. A valóság ugyanis az, hogy az információáramlás robbanásszerű fejlődése következtében egyre kevésbé van szükség a gépek lázadására, mert maguk az emberek kezdenek úgy viselkedni, mintha gépekké váltak volna. Elfelejtik természetes ösztöneiket, lemondanak még a szaporodás jogáról is, hogy álomvalóságukat minél szabadabban élhessék. Ez bizony rosszabb távlatokkal fenyeget, mint a legrémesebb hollywoodi horror, de erről a fősodratú médiában nem sok szó esik.

Az ördögien intelligens internetre felfűzött, olcsó és vonzó szolgáltatások a Facebooktól (locsogj magadról, locsogj mindenkivel!) a torrent (lopós) oldalakon át az airbnb-ig (feketén add ki a lakásodat: óriási üzlet!), az Uberig (feketén taxizzál!) módszeresen rombolják, zilálják szét a létező társadalmak mikroszerkezetét. Ha nem működik a társadalmi szolidaritás gépezete, mert az egyéni önzés ezekben az ördögien intelligens internetes szolgáltatásokban nyer kielégülést és globális igazolást, akkor a társadalmi gépezet előbb csak akadozni kezd, azután leáll és valami más lép a helyére. Valami olyan, amiről a hollywoodi akciófilmek nem beszélnek, mert nem akarnak beszélni.

A virtualitás agresszivitása jelenik meg a népvándorlás jelenségének értékelésében is. Ausztriában hatalmas csattanással szakadt ketté a hazugság kárpitja, amikor minden előzetes agymosás dacára az osztrák nép többsége határozottan kiállt az egyetlen hazafias politikai erő, a Szabadságpárt mellett, minek következtében végül lemondásra kényszerült a szocialista Werner Faymann osztrák kancellár, aki 2008 óta volt Ausztria kormányfője. A jövő hét végén lesz az elnökválasztás második fordulója, ha akkor is győz az ÖFP, Ausztria csatlakozik ahhoz a táborhoz, amelyet Magyarország vezet, s amelynek zászlajára ez a szó van írva: Valóság.

Félnek tőlünk. A virtualitás ma még retteg a valóságtól. Az Európai Unió ezért megfenyegetett ben­nünket, hogy amennyiben a népszavazáson továbbra is kiállunk a nemzeti függetlenség mellett, akkor be nem fogadott migránsokként 57 évi magyar átlagnyugdíjnak megfelelő összeggel büntet bennünket. S hogy mennyi migránst kellene befogadni? Akármennyit. Előbb csak úgy 1500-at, aztán, mert a népvándorlók egyre többen lesznek, esetleg 15 ezret, 150 ezret és így tovább.

A társadalmak élőszövetét érő támadások összefüggenek. Az integrálódni képtelen színes tömegek Európába ömlesztése pontosan azt a célt szolgálja, mint az ördögien intelligens szolgáltatások: az egyéni önzés felerősítésével előbb megszüntetni a társadalmi szolidaritást és felelősségérzetet, majd magát a társadalmat is. Az új UberEurópa azonban nem lenne sem értelmes, sem szép. De nagyszerűen irányítható és kizsákmányolható lenne. És gigantikus üzlet azoknak, akik ezt a hatalmas embermasszát kezelnék. Ha hagynánk.

Bencsik András – www.demokrata.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »