Bencsik: A kistelepülések sínylik meg az államosítást

Bencsik: A kistelepülések sínylik meg az államosítást

Leginkább a kistelepüléseket fogja sújtani az önkormányzati iskolák állami fenntartásba vétele – mondta Bencsik János Magyarország élőben című műsorunkban.

A fideszes országgyűlési képviselő szerint ugyanis, ha a kistelepüléseken a helyi polgármester és a képviselő-testület nem tud megfelelő színvonalú közoktatást szervezni, akkor a szülők elviszik gyermekeiket a környékbeli városokba, csökkenni fog a kistelepülések megtartó ereje, és kiürül a vidék.

„A decentralizáció mellett van egy centralizációs folyamat. Ugye 2012-ben kompromisszumot kötöttünk a képviselő-csoportban, hogy azok az önkormányzatok, nagyobb önkormányzatok, erős községek, városok, amelyek képesnek érzik magukat arra, hogy felelősséget vállaljanak az iskola további fenntartásáért és a működtetési költséget is előteremtik a költségvetésükből, azok ezt megtehették. Most nincs választási lehetőség, minden egyes önkormányzatnak át kell adnia a saját tulajdonában lévő iskolákat használatra a létrejövő tankerületek számára” – mutatott rá az országgyűlési képviselő.

Tekintse meg a Bencsik Jánossal készült teljes beszélgetést:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »