Bemutatták az Astra 100%-ban román gyártmányú villamosát

Bemutatták az Astra 100%-ban román gyártmányú villamosát

100%-ban román gyártmányú az a villamos, melyet az Aradi Astra Személyvagongyár mutatott be néhány nappal ezelőtt a XI. Railway Pro Fórumon. A járműnek az Autentic nevet adták – adja hírül a Digi24 hírportál. Valer Blidar üzletember vállalata a zöld, német (Siemens) technológiájú Imperio után – mely már közlekedik Arad városközpontjában – most egy új típust dob piacra, melyről állítják: az Imperióval ellentétben, teljes mértékben Romániában fabrikált, illetve importált alkatrészekből állt össze, Aradon gyártották, hazai koncepció alapján. A Railway Pro képviselői szerint a villamosok motorjai a bukaresti ICPE-nél készültek.

A villamos gyártói szerint a produktum dizájnja „modern és vonzó”, a jármű elődjéhez hasonlóan alacsonypadlós, kényelmes utazást nyújt és számos újítással kecsegteti az utasokat. Az új termékkel a vagongyár vezetői remélik, több sikerrel járnak, mint az Imperióval, tekintve, hogy az utóbbi években az Astra Arad több versenytárgyalást is elvesztett (Kolozsváron és Szófiában is), a lengyel PESA gyártóval szemben.

A zöld, környezetbarát, energiatakarékos Imperiókból Arad korábban hatot rendelt. A járművek összesen mintegy 5,69 millió euróba kerültek, és az Európai Fejlesztési és Újjáépítési Bank (EBRD) hiteléből fedezi árukat a város a tömegközlekedés infrastruktúrája felújításának keretén belül.

Sólya Emília
nyugatijelen.com


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »